TAAL

nlendeiwrues

Presentators

Simone Hopman begon na jaren in het onderwijs werkzaam te zijn geweest eind 1989 haar loopbaan bij de Evangelische Omroep op de afdeling Nazorg. In 1995 maakte ze de switch naar radio en werd omroepster. Al snel kon ze ook programmatisch aan de slag. Eerst als invaller in de nachtuitzending van de EO en daarna met andere programma’s.

Ze heeft Praise Klassiek, Praise op Zondag, De Muzikale Fruitmand en Groot Nieuws jarenlang mogen maken en presenteren.

Het langst heeft ze Praise op Zaterdag gemaakt, wat de afgelopen 15 jaar tot een vast onderdeel van haar leven behoorde.

Eind 2013 moest ze de EO verlaten doordat er geen plek meer was voor haar in de nieuwe programmering.

Vanaf maart 2014 verzorgt ze elke week het programma Tikvah voor Radio Israël. Met muziek en een bemoediging vanuit de Bijbel.

Simone Hopman zegt over het programma-maken: “Voor mij begint elk programma met gebed, want alleen kan ik het absoluut niet en het gaat erom dat God uiteindelijk tot Zijn doel komt door het programma met diegenen die Hij op het oog heeft.”

Het is voor haarzelf een verrijking want “De eerste zegen die God geeft is voor mezelf, gewoon achter m’n bureau op de studeerkamer”. 

Simone Hopman is Messiaans, “wat een geweldige nieuwe inhoud aan mijn geloofsleven heeft gegeven. De Bijbel ben ik daardoor met splinternieuwe ogen gaan lezen en ik ben onder de indruk van de Joodse wortels die daarin voor ons zo duidelijk zijn. Ook Israël als het land en het volk van God heeft een hele speciale plek in mijn hart“ zoals ze zelf zegt.

Simone Hopman is sinds 1999 weduwe en moeder van drie volwassen kinderen. En inmiddels oma van kleindochter Elina.

Een programma waarin allerlei mensen worden geinterviewd, over uiteenlopende onderwerpen die altijd te maken hebben met Israël en het Joodse volk. 'Ma Nishma' betekent “hoe gaat het?” maar ook “wat gebeurt er?” of “wat hebben we vernomen?”.

Uitzendtijden:
Woensdag 21.00 (1e)
Herhalingen: Donderdag 02.00 + 10.00 uur
Zaterdag 11.00 uur, en zondag 16.00 uur.

Tikvah (hoop), met muziek en een bemoediging vanuit de Bijbel. Een wekelijks programma over Gods grootheid en Zijn liefde voor ons. Presentatie: Simone Hopman. Herhaling op vrijdag 02.00 uur, vrijdag 16.00 uur en zaterdag 16.00 uur. - NB Per 1 juli 2016 is het programma "Tikvah" gestopt. U kunt de uitzendingen nog wel terugvinden onder Uitzending Gemist.

Ga naar boven