TAAL

nlendeiwrues

Nieuwste uitzendingen

Datum:
Serie:
Duur:
58:24
Hits:
2773
Toelichting:

In deze uitzending gaat Jack van der Tang in gesprek met Rabbijn Chaim Eisen uit Israël.

Hij was op uitnodiging van Christenen voor Israel in Nederland.

Rabbijn Chaim Shalom Eisen woont in Jeruzalem. Hij is de oprichter en decaan van de Yeshiva Sharashim, een online bijbelschool, bedoeld voor zowel Joden als christenen die op zoek zijn naar een dieper verstaan van Gods Woord. Hij ziet het als zijn missie om op deze manier Joden en christenen te verbinden.

Verder is hij als rabbijn en docent verbonden aan het Orthodox Union Jerusalem World Center. Internationaal geeft hij lezingen over de Hebreeuwse Bijbel en het Joodse denken. Hij is een zeer boeiend spreker, met een diepgaande en inspirerende uitleg van de Bijbel.

Een onderwerp waar hij o.a. over spreekt is: ‘Twee volken in uw schoot’(Gen. 25:23). Wanneer zullen Joden en christenen elkaar omarmen? In de Joodse traditie zijn Jakob en Ezau gezien als typen voor Israël en de kerk. De geschiedenis van Jakob en Ezau is een geschiedenis van worsteling om de zegen, om erkenning. Maar uiteindelijk omarmen Jakob en Ezau elkaar. Komt het goed tussen Joden en christenen? Dat is de vraag en over het antwoord van de rabbijn gaan we het uiteraard ook hebben.

Ook zal er worden gesproken over de visie vanuit het Jodendom en het houden van de sabbat voor de volkeren.

Kees de Vreugd van CvI vertaald.

Speler heeft JavaScript nodig
Ga naar boven