TAAL

nlendeiwrues

Vrijdag 17 mei 2019


Van onze columnist Tuil Spiegel:


"We beginnen met een woord van dank voor het meeleven, nu wij stoppen met het ZesdeDagBerricht. Zoveel mooie reacties, dat hadden we
niet verwacht. En we denken wel dat we het zullen missen, om alert te zijn als er leugens verspreid worden over onze Joodse broeders.
Misschien kunnen we wel van verslaving spreken, om telkens als we antisemitisme en onrecht waarnemen, meteen op de kast te
springen. En dat gebeurde meteen al op 5 mei. Toen wij onze bevrijding
mochten vieren, verscheen er in de straten van Londen een plakkaat met het opschrift, dat Israël opnieuw kinderen vermoordt.
Het is juist weer andersom. Hamas lanceerde in 2 dagen 700 raketten uit dichtbevolkte woonwijken waar grote gezinnen wonen die onder dwang die plaatsen niet mogen verlaten, opdat als het IDF die plaatsen zou aanvallen, er dan zoveel mogelijk burgerslachtoffers vallen. De wereld trapt daarin. Dat is het verschil tussen IDF en Hamas. Hamas tracht zoveel mogelijk mensenlevens op het spel te zetten, ook onder hun eigen gelederen. Het IDF zal zo weinig mogelijk onschuldige burgerslachtoffers maken.

- We zetten er nu een streep onder.
Er valt nog zoveel te schrijven wat hier allemaal niet meer bij kan.
Net als veel abonnees zullen we het missen.
En mogelijk laten we zo nu en dan onder een andere titel nog eens wat van ons horen.
Tot slot, de Aäronitische zegenbede in het Hebreeuws.
`Jevarecha Adonai wejiesmerecha. Jaër Adonai panav elecha wiechoenecha
Jiesa Adonai panav elecha wejasem lecha shalom` (uit Numeri 6: 24-26)

ZesdeDagBericht 17 mei 2019

Ga naar boven