TAAL

nlendeiwrues

Radio Israel bestaat inmiddels 8 jaar. In deze periode hebben we mooie programma's mogen maken. Maar we hebben ook veel geleerd. Er komt namelijk heel veel bij kijken.

De afgelopen periode is de programmering van Radio Israel helaas wat afgenomen, onder andere door andere werkzaamheden die mijn aandacht vroegen en niet in het laatst door dat ik in december vorig jaar geconfronteerd werd met een herseninfarct. Hierdoor kwam de programmering meer en meer onder druk te staan.

Al een lange tijd bidden we voor iemand die zich fulltime met Radio Israel bezig kan houden en weer sturing kan geven aan de programmering, website en alles wat er speelt.

In de afgelopen periode hebben we gesprekken gevoerd en we zijn dankbaar dat Cees van der Vlist gehoor gegeven heeft aan deze roeping.

Cees zal als manager het werk samen met een team van mensen gaan runnen. Zijn werk zal bestaan uit het bedenken van programma's, het zoeken naar programma makers, het verzorgen van actueel nieuws betreffende Israel, het verzorgen van de website, het bijhouden van Social Media etcetera.

We zijn dankbaar dat de Here God het gebed verhoord heeft en we zien er naar uit dat Radio Israel tot zegen mag zijn. Wilt u meebidden dat het werk vrucht mag dragen? Ook neemt Cees een stap in het geloof en zal uiteindelijk een inkomen nodig hebben om dit te kunnen blijven doen. Wilt u overwegen om ons we maandelijks te ondersteunen?

Met vriendelijke groet, Gods zegen, Shalom!

Jack van der Tang

P.s. Cees is te bereiken via zijn e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch op 06-53106626.

Ma Nishma, woensdag 26 sept. 2018 (vervolg) - “Tel Israel – Het verhaal van de Joodse staat”

Tel Israel 01
Dit unieke stripboek gaat over de geschiedenis van het volk Israël. Een uitgave die dankzij een particulier initiatief tot stand gekomen is. Bij de realisering van deze uitgave is nauw samengewerkt met de Israëlische ambassade en hebben Joodse archeologen en historici advies gegeven. (Het is dus geen eigen Banier uitgave).  

In het verhaal gaan 4 jongeren, Julia, Noa, Aron en Frank een midweek naar Israël; deze reis hebben ze gewonnen als prijs voor hun schoolproject. In Israël ontmoeten ze de archeoloog David Horowitz, hij is hun gids op een bijzondere reis, een tocht door het land en door de tijd. Ze maken kennis met koningen als David en Hizkia. Ze ontmoeten politieke leiders als Theodor Herzl en David Ben-Goerion, maar vooral ook gewone mensen.

De belevenissen tijdens de reis worden verteld aan de hand van prachtige striptekeningen die Danker Jan Oreel maakte. André Diepenbroek schreef een spannend scenario. Fraai ontworpen tijdlijnen geven een goed historisch overzicht. 

Tel Israel 02
Dit unieke stripboek is op A4-formaat.


"Dit boek neemt je mee naar het verre verleden van het thuisland van het Joodse volk en vertelt tegelijkertijd het verhaal van het moderne Israël. Heden en verleden van de staat Israël worden verteld aan een groep Nederlandse middelbare scholieren in prachtige kleuren en op zo'n heldere en fascinerende manier, dat je het boek niet zult wegleggen voordat je het uit hebt!" - Aviv Shir-On, Ambassadeur van Israël, Den Haag

 

 

 

 

 

 

Ma Nishma, zomerprogramma 2018

Van woensdag 20 juni t/m woensdag 1 augustus kunt u in 7 delen luisteren naar een gesprek dat Jack van der Tang heeft gevoerd met Iris Bouwman over haar levensverhaal, haar ervaringen en haar visie en bijbeluitleg, met betrekking tot "wat is Efraim".

Iris Bouwman en Janny Holster hebben 20 jaar in West-Papoea gewoond en gewerkt. In 2003 werden ze naar Jeruzalem geroepen. 
Toen Iris elf jaar oud was, zei de Heer tegen haar: 
“Ik zal je zenden naar het einde der aarde om daar het evangelie te verkondigen en dan zal het einde komen. Jij zult het einde zien en je zult zien dat Israël een belangrijke rol zal spelen in de Eindtijd.” 


Samen met Janny is ze naar de vier hoeken der aarde gereisd om o.a. te onderwijzen over Gods plan met Israël. De serie gaat als volgt:


20 juni - deel 1: We spreken over de roeping en de tijd in Papoea

27 juni - deel 2: Deze uitzending gaat over de rode draad van Efraim en de blauwe draad van Juda en hoe twee bruiden één worden

4 juli - deel 3: Iris vertelt over de twee tentenkampen, de twaalf van Juda en de twaalf van Efraim en hoe deze één worden

11 juli - deel 4: Een roep dat we wakker moeten worden, en over een bovennatuurlijke ervaring van Iris

18 juli: - deel 5: In deze uitzending gaat het erover dat de tijd van de heidenen voorbij is en hoe Janny en Iris naar de vier hoeken van de aarde zijn gereisd

25 juli - deel 6: Hoe zit het nu met het koninklijk priesterschap? Wat is de rol van het huis van Juda en van het huis van Efraim. Hoe zit het nu met onze identiteit als Nederlander?

1 augustus - deel 7 en de afsluiting: Iris vertelt over de beslissing om Nederland te verlaten en wat de reden daarvan is.

Deze zeven uitzendingen zijn als het ware een nalatenschap van Iris Bouwman over haar leven en onderwijs. Hoewel Iris en Janny nog een taak hebben te vervullen, lijkt die taak met betrekking tot Nederland afgerond te zijn.


Het is een boeiende serie van gesprekken geworden, die soms niet makkelijk zijn, intensief en met veel informatie vanuit de Bijbel.

Anco van Moolenbroek 2017 usNieuwe presentator Parasjastudies m.i.v. vrijdag 6 oktober 2017

We zijn blij dat we u een nieuwe presentator kunnen voorstellen: Anco van Moolenbroek. Met ingang van vrijdagavond 6 oktober 2017 levert hij een periodieke bijdrage aan de Parasja-studie.
Anco (1968) werd geboren in Zeeland, en groeide op in Scheveningen. Hij is gepromoveerd in de bètawetenschappen (didactiek van de Biologie) en werkt als schoolleider in het voortgezet onderwijs. Na zijn opleiding als landbouwkundige werkte hij als onderzoeker in de glastuinbouw. In 1996 werd de overstap naar het onderwijs gemaakt; eerst als docent biologie, en later in diverse directiefuncties.
 Zijn liefde voor leren en liefde voor de Bijbel resulteerden in een boek met de titel "Ezau, hij is Edom; De verborgen strijd om het Koninkrijk". Het is zijn eerste boek, nadat hij in de loop van de jaren al diverse artikelen en studies heeft geschreven. Voor mensen met een verstandelijke beperking maakte hij een aantal vragenboekjes om zijn lessen in de geloofsleer te ondersteunen. Ook spreekt hij regelmatig in christelijke gemeenten en geeft hij lezingen.
Naast schrijven (hij schrijft ook voor Messianieuws.nl) mag hij ook graag fotograferen, en... bierbrouwen :-)
Op www.vanmoolenbroek.nl en www.ezau.nl kunt u ook een en ander over hem lezen.

Ga naar boven