TAAL

nlendeiwrues

030703

Ontzagwekkend wat de Heere doet in Iran

‘Ik zou het zo willen zeggen: Er is een 10 procent Iran en een 90 procent Iran. Die tien procent controleert het de rest van het land, op een harde, onderdrukkende manier, ook geestelijk. De overige 90 procent houdt van Amerika en heeft ook geen haat naar Amerika toe. Dit moet Amerika weten,’ aldus een Iraanse kerkwerker. ‘Het klinkt misschien verbazingwekkend, maar de Iraanse kerk is de snelstgroeiende kerk ter wereld. Miljoenen Iraniërs keren de sjiitische islam de rug toe en komen tot geloof in de Heere Jezus.’

Het beeld van Iran naar de wereld toe, is een beeld van grote demonstraties met leuzen als ‘Dood aan Amerika’ en ‘Dood aan Israel’. Maar degenen die Iran van binnenuit bekijken, zien een totaal ander plaatje.

‘Geloof de tv-beelden niet,’ aldus de genoemde kerkwerker, die anoniem wil blijven. ‘Vrijwel alle protesten op straat tegen het Westen worden georganiseerd door de staat. Jonge mensen vertelden ons dat ze geen studiediploma’s krijgen als ze niet meedoen.’

Deze kerkwerker vertelt dat er na veertig jaar islamitische revolutie in Iran nu een geestelijke revolutie plaatsvindt in het land. In de afgelopen 40 jaar zijn meer mensen tot geloof komen dan in de voorgaande 1400 jaar.

‘Wat nu in Iran gebeurt op geestelijk gebied is spectaculair,’ aldus directeur Dalton Thomas van de zendingsorganisatie Frontiers Alliance International. ‘Dit is de snelst groeiende kerk ter wereld, zonder eigen gebouwen, zonder bankrekeningen, zonder centraal leiderschap, zonder een overkoepelend kerkgenootschap. Wat de Heere hier doet, is ontzagwekkend.’

Veel Iraanse christenen schamen zich niet voor het Evangelie en getuigen van de Heere Jezus, wat weer leidt tot intensere vervolging. Dat brengt de Iraanse christenen ertoe om meer te bidden.

‘We kunnen het ons wellicht niet voorstellen, maar de Iraanse christenen vragen ons niet om te bidden dat God een einde aan de vervolgingen maakt. ‘Doe dat niet, vervolging leidt tot groei van de Kerk. Als de vervolging stopt, zal ook de groei stoppen. Wat we nodig hebben, zijn Bijbels, om het Evangelie te kunnen verspreiden in heel het land,’ aldus Thomas.

‘Het is belangrijk om te zien wat erachter de schermen gebeurt,’ gaat hij verder. ‘Als moslims in contact komen met Jezus, de Man uit Israel, Nazareth, gebeurt er vaak iets moois. Dan realiseren ze zich dat ze gekocht en betaald zijn met Joods bloed, zoals geprofeteerd door de profeten in de Joodse Bijbel. Het is zo mooi om dit telkens weer opnieuw te zien gebeuren.’ (Bron: BCN)

– – – – –

Bronvermelding
Datum:         29 juni 2019
Auteur:         Dirk van Genderen
Website:       https://www.dirkvangenderen.nl/nieuwsbrief/

– – – – –Ga naar boven