TAAL

nlendeiwrues

Untitled design 2019 06 05T124430.062

 

Tentoonstelling Hooglied; kunstgesprekken en workshops

 

Van 11 mei tot en met 14 september 2019 is in Museum Sjoel Elburg werk te zien van textielkunstenares Jackie Howard (1957) en beeldhouwer Feico Hajonides (1959). Beiden hebben vanuit hun persoonlijke beleving het bijbelboek Hooglied verbeeld. De luchtige vezels van de doeken en het stoere, aardse brons van de beelden vullen elkaar wonderwel aan.

Het boek Hooglied heet in de Hebreeuwse bijbel Sjier Hasjiriem: het lied der liederen, wat zoveel betekent als het mooiste of beste lied. Hooglied behoort tot de Ketoevim, de Geschriften.

 

Kunstgesprekken Feico Hajonides

Op zaterdag 8 juni, 13 juli en 10 augustus 2019 is beeldhouwer Feico Hajonides van 12.00 tot 14.00 uur in de expositieruimte aanwezig om te vertellen over zijn visie op het Hooglied en uitleg te geven over het ontstaan van zijn beelden. Deelname is gratis! Wel moet de entreeprijs voor het museum worden betaald.

 

Workshops Jackie Howard

Nu de workshops van 3 en 10 juli min of meer zijn volgeboekt, verzorgt Jackie Howard op woensdag 21 augustus 2019 van 14.00 tot 16.30 uur een extra workshop in het museum. De deelnemers gaan zelf aan de slag met materialen die kenmerkend zijn voor Jackie’s werk, zoals polyestervlies, organza en gestempeld katoen. De kosten bedragen € 40,- per persoon plus de toegangsprijs tot het museum. In verband met de beperkte ruimte is aanmelden noodzakelijk. Dat kan door snel een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van workshop MSE. U ontvangt dan aanvullende informatie.

-----------------------

 

 

 

Ga naar boven