TAAL

nlendeiwrues

shomron header

Wekelijkse update van de familie Strijker uit het hartland van Israël

(Nieuwsbrieven: zie hieronder)


YenK 12 5 jr getrouwd 3juni2105 TelAviv van FB usYaïr en Karen Strijker wonen sinds eind 2013 in Israel, met hun twee kinderen Ruth en Shmuel (Sam). Sinds januari 2015 wonen ze in Na'aleh, een dorpje in Samaria (het gebied van Efraïm, het Bijbelse hartland). Al vele jaren gaf Yaïr met zijn vader, ds. Roelof Strijker, les in Bijbels Hebreeuws en de Bijbelse feesten. Dit werk zet hij vandaag voort samen met Karen. Beide geven zij vele cursussen (dit doen ze nu voornamelijk via DVD's en via live-streaming), leiden meerdere keren per jaar studie- en ontspanningsreizen door Israël, en ontvangen in hun huis, in de heuvels van Samaria, ook graag gasten (Bed&Breakfast). Inmiddels hebben ze ook andere docenten opgeleid, die in Nederland cursussen geven.
Daarnaast geven ze het tijdschrift 'TijdStip' uit, dat 5 keer per jaar uitkomt (rond de Bijbelse Feesten). Zie hier voor informatie over dit bijzondere en unieke tijdschrift.

"Nieuws uit de Shomron" is een periodieke Nieuwsbrief, waarin ze vertellen wat er in het Land en om hen heen gebeurt. Naast het beschrijven van het nieuws, schrijven ze ook vanuit hun persoonlijke mening en invalshoek. Ook hun persoonlijke en gezinsbelevenissen komen aan bod. Hun bedoeling is elke week te schrijven.

Ze hebben twee websites, www.studyhousereshiet.com, en voor hun reizen: www.resetisraeltours.com.

Jeremia 31:6 "Want er zal een dag zijn dat de wachters zullen roepen op het bergland van Efraïm: Sta op, laten wij opgaan naar Sion, naar de Heere, onze God!"
(In het Hebreeuws staat hier voor het woord "wachters", het woord notzrim. Notzrim (wijst ook naar Nazareth) is vandaag in Israël het woord waarmee Christenen worden aangeduid. Yaïr en Karen weten zich bijzonder aangesproken door dit woord uit Jeremia. Na'aleh betekent ook 'laat ons opgaan'.

Zie hieronder hun Nieuwsbrieven. Klik op een blauwe link. De Nieuwsbrief opent dan in een nieuw venster. Daar kunt u het lezen, en desgewenst ook downloaden.

Vrijdag 21 juni 2019

Laatste Nieuwsbrief voor de vakantie. Eerstvolgende hopen we weer te schrijven in de tweede week van augustus.

Download hier de nieuwsbrief:

Shomron Weeknieuws vrijdag 21 juni 2019

 

 

Vrijdag 14 juni 2019

Deze keer o.a. over rijkdom en armoede in Gaza, Moldavië dat haar ambassade naar Jeruzalem verhuist en de Indiase premier die het opnam voor Israël.

Download hier de nieuwsbrief:

Shomron Weeknieuws vrijdag 14 juni 2019

 

 

Vrijdag 7 juni 2019

Deze keer o.a. over een niet geheel rustig verlopen Jeruzalemdag, spanningen tussen Syrië en Israël, en Shavuoth/het Wekenfeest.

Download hier de nieuwsbrief:

Shomron Weeknieuws vrijdag 7 juni 2019

 

 

Vrijdag 31 mei 2019

"Het is de eerste keer in de geschiedenis van de staat Israel, dat het niet gelukt is om binnen de afgesproken tijd na de verkiezingen afgelopen mei, een coalitie samen te stellen. Het gevolg is dat Israel op 17 september opnieuw naar de stembus gaat."

Download hier de nieuwsbrief:

Shomron Weeknieuws vrijdag 31 mei 2019

 

 

Vrijdag 24 mei 2019

"Tot nog toe was het vandaag de warmste dag van het jaar. Op sommige plaatsen werd het tegen de 48 graden en bij ons in Na’aleh 42. Gisteren was het misschien 2 graden koeler, maar door de verzengende hitte ontstonden er her en der vreselijke branden. Het dorp Mevo Modi’ien, niet ver van ons vandaan, werd grotendeels verwoest; inwoners zijn gelukkig op tijd geëvacueerd.

- Vijfentwintig juni a.s. wordt tijdens een bijeenkomst in Bahrein een deel van de Amerikaanse ‘deal’ voor de oplossing van de conflicten tussen onder meer Israel en de ‘Palestijnen’ bekend gemaakt. Niet alleen vanuit de Fatachpartij van Abbas, maar ook onder meer vanuit Jordanië, waarvan de meeste burgers oorspronkelijk ‘Palestijnen’ zijn, komen geluiden van heftig verzet. Enkele leiders roepen op tot een derde intifada als tegenreactie.

- en meer!"

Download hier de nieuwsbrief:

Shomron Weeknieuws vrijdag 24 mei 2019

 

 

Vrijdag 17 mei 2019

"Hamas wist meer dan elfduizend Gazanen te mobiliseren bij het grenshek om te demonstreren en vernielingen aan te brengen. Ook werden er weer vuurvliegers naar Israel gestuurd, die meerdere branden op akkers veroorzaakten. Er vielen één dode en meerdere gewon-den. In Israel bleef het rustig. Ik moest die dag de auto voor apk laten keuren en werd geholpen door een enorm vriendelijke Arabier. Ik zag dat hij ook goed en vertrouwelijk omging met o.a. ultra orthodoxe klanten. Hij vertelde me dat hij wegens de ramadan vast en het helaas erg warm weer was, maar hij had het verder prima naar zijn zin in Israel. Wel wilde hij graag eens naar Holland komen. Ik kreeg wat extra service van hem :-) , salaam aleikum."

Download hier de nieuwsbrief:

Shomron Weeknieuws vrijdag 17 mei 2019

 

 

Vrijdag 10 mei 2019

"Mazal tov! Gisteren (donderdag, red.) was het Onafhankelijkheidsdag en werd de nieuwe staat Israel 71 jaar. In 1948 was dat op 14 mei. Overal waar je liep of reed rook je de barbecue. Traditioneel clusteren Israëliërs samen in de vele parken om, doorgaans luid sprekend :-). met elkaar lekker te genieten de vrije dag en de natuur en natuurlijk bovenal dat het Joodse volk een eigen staat heeft waar we ons veilig wanen. Maar nog geen week geleden lag dat toch even anders."

Download hier de nieuwsbrief:

Shomron Weeknieuws vrijdag 10 mei 2019

 

 

Vrijdag 26 april 2019

"Deze week waren er enkele verschrikkelijke aanslagen in de wereld. Sri Lanka trok de meeste aandacht van de wereldpers en het is schokkend wat daar gebeurde in kerken en hotels. In München liep een Somalische man een kerk binnen, zijn (af)god aanroepende en begon op mensen in te steken: negen gewonden.
Wat we niet terugzagen in het nieuws was dat op de Seideravond, vorige week vrijdag, in een yeshiva (Joods gebeds/leerhuis) in Moskou de viering van de Pesachmaaltijd wreed werd verstoord doordat een man brandbommen naar binnen gooide en alle 60 aanwezigen hals over de kop de yeshiva moesten verlaten. Het gebouw is grotendeels uitgebrand. Op de deur waren rode hakenkruizen geklad."

Download hier de nieuwsbrief:

Shomron Weeknieuws vrijdag 26 april 2019

 

 

Vrijdag 19 april 2019

Download hier de nieuwsbrief:

Shomron Weeknieuws vrijdag 19 april 2019
Vrijdag 5 april 2019

Deze keer o.a. over de Israelische verkiezingen, lichaam van oorlogsslachtoffer na 37 jaar terug uit Syrië, en 8-jarige met messen zwaaiende Gazaanse jongetjes...

Download hier de nieuwsbrief:

Shomron Weeknieuws vrijdag 5 april 2019

 

 

Vrijdag 29 maart 2019

"Netanyahu was tijdens de aanval op Israel in het Witte Huis bij Donald Trump. Een ongekend historisch moment vond daar plaats: de ondertekening van een document dat de VS het eigendomsrecht van de Golan aan Israel toekent. Jozua gaf de Golan ongeveer 3400 jaar geleden aan de halve stam van Manasse. Het gebied ligt sindsdien vol met herinneren aan Israelisch-Joods leven. We weten dat de Golan in de loop der geschiedenis van Israel is afgepakt en van 1948-1967 werd Israel vanaf de Golan continu beschoten door Syriërs."

Download hier de nieuwsbrief:

Shomron Weeknieuws vrijdag 29 maart 2019

 

Vrijdag 15 maart 2019

"Slecht geslapen hebben wij… Gisteravond hoorden we dat er vanuit de Gazastrook 2 raketten zijn afgevuurd op Tel Aviv. Daar kijk je toch van op!
Of niet… het is toch weer bijna Purim? Wat een chotspeh (brutaliteit) om de financiële hoofdstad van Israel aan te vallen. Op meerdere plekken ging het alarm af, kinderen werden wakker en sommige mensen werden behandeld voor shockverschijn-selen. De laatste keer dat er dreiging kwam vanuit Gaza richting Tel Aviv, was tijdens de Gazaoorlog van zomer 2014."

Download hier de nieuwsbrief:

Shomron Weeknieuws vrijdag 15 maart 2019

 

Vrijdag 8 maart 2019

"De Gouden poort, bij het Joodse volk ook wel de sha’ar haRachamiem, de poort van de Barmhartigheden geheten, is al enkele weken opnieuw punt van discussie. De poort ligt aan de oostkant van de Oude Stad, uitkijkend op de Olijfberg. Ervoor liggen met opzet allerlei Arabische graven omdat de moslims veronderstellen dat Joden, maar ook de Messiach… dan niet via die kant de Tempelberg zouden durven betreden.
Alsof Adonai geen creatieve oplossingen zou bedenken…."

Download hier de nieuwsbrief:

Shomron Weeknieuws vrijdag 8 maart 2019

 

Vrijdag 22 februari 2019

"Vannacht is de Israelische ‘Bereshiet’ vanuit de VS, de lucht ingeschoten. Bereshiet betekent ‘met de eersteling’ maar wordt meestal vertaald als ‘in het begin,’ het eerste Bijbelwoord. Israel is het eerste land wat een maantocht organiseert met privégelden. Het doel van de reis is om meer wetenschappelijke kennis op te doen."

Download hier de nieuwsbrief:

Shomron Weeknieuws vrijdag 22 februari 2019

 

Vrijdag 15 februari 2019

"Netanyahu was deze week enkele dagen in Polen, in verband met een door de VS georganiseerd internationaal topoverleg over de situatie in het Midden Oosten. - Onlangs is er een omstreden wet in dit land aangenomen dat niet gezegd mag worden dat Polen medeschuldig is aan de nazipraktijken. Er staat gevangenisstraf op wanneer je dit toch zegt."

Download hier de nieuwsbrief:

Shomron Weeknieuws vrijdag 15 februari 2019

 

 

Vrijdag 8 februari 2019

Download hier de nieuwsbrief:

Shomron Weeknieuws vrijdag 8 februari 2019

 

 

Vrijdag 1 februari 2019

"Er zijn nog ongeveer 200.000 Shoaoverleven-den in Israel, maar er sterven er inmiddels enkele honderden per jaar. Niet iedereen wordt immers 85 plus. Nog even en er is geen overlevende meer die over WO2 kan vertellen en nu al geloven zoveel mensen dat de Shoa niet eens heeft plaatsgevonden of dat het aantal vermoorde Joden enorm overdreven is."

Download hier de nieuwsbrief:

Shomron Weeknieuws vrijdag 1 februari 2019

 

Vrijdag 25 januari 2019

"Gerommel tussen Iran en Israel
Het is bekend dat de Iraanse regering Israel wil vernietigen maar ook het beheer willen hebben over de Islamsteden Mekka en Medina die nu in handen zijn van Soenitische moslims. Iran breidt steeds verder haar macht uit. Hezbollah wordt gesteund door Iran en bedreigt Israel vanuit het noorden. In zuid Syrië heeft Iran ervoor gezorgd dat Assad alle Soennieten daar of gedood of verdreven heeft. Iran zit nu dicht bij de Golan grens en Syrië wil de Golan terug."

Download hier de nieuwsbrief:

Shomron Weeknieuws vrijdag 25 januari 2019

 

 

Vrijdag 18 januari 2019

"In juni 2014 werden drie orthodoxe jongens uit Gush Etsion vermoord door Arabieren. Zij liftten vanaf een bushalte naar de synagoge voor hun avondgebeden en kwamen in een verkeerde auto terecht. De chauffeur en bijrijder waren terroristen verkleed als orthodoxe Joden.. Gilad, één van deze drie jongens, had de vaste gewoonte om koekjes te bakken en deze vervolgens uit te delen aan scholen bij hem in de buurt. Hij was een goede jongen! Nu heeft onze Shmuel deze week met zijn klas ook koekjes gebakken en in navolging van Gilad, uitgedeeld aan een lagere school in de buurt."

Download hier de nieuwsbrief:

Shomron Weeknieuws vrijdag 18 januari 2019

 

Vrijdag 11 januari 2019

"Zin in skieen? Kan ook in Israel. Er is deze week maar liefst een meter sneeuw gevallen op de benedenflank van het Hermon gebergte. Waterskieen kan natuurlijk nu ook wanneer u even doorrijdt naar Eilat... Wat een landje is dit toch, he, waar dit allemaal kan op één dag!?"

Download hier de nieuwsbrief:

Shomron Weeknieuws vrijdag 11 januari 2019

 

 

Vrijdag 4 januari 2019

"Volgens de zender Arutz Sheva overweegt de Moldavische president Igor Dodon zeer serieus, om haar ambassade naar Jeruzalem te verhuizen. Arabische landen en de Europeese Unie zijn fel tegen het verplaatsen van ambassades naar Jeruzalem. Het zou vrede in de weg staan…"

Download hier de nieuwsbrief:

Shomron Weeknieuws vrijdag 4 januari 2019

 

 

Vrijdag 28 december 2018

"Inmiddels zijn er 5 Hezbollah terreur tunnels ontdekt en vernietigd door de IDF. De tunnels hadden tot doel om Hezbollahterorristen Israel binnen te laten sluipen om aanslagen uit te voeren. Volgens de IDF was het hun plan om de noordelijkste stad, Metullah, van de buitenwereld af te snijden en dan zoveel mogelijk slachtoffers onder de bevolking te maken.
‘De tunnels vanuit Libanon zijn van een andere ‘stijl’ dan die van Hamas,’ zei een legerwoordvoerder. Hij beschreef het Hezbollah-graafwerk als ‘2 meter brede, 5 sterren-tunnels’ met elektra, ventilatie, 2 meter hoog en velen waren door de rotsen heen geboord."

Download hier de nieuwsbrief:

Shomron Weeknieuws vrijdag 28 december 2018

 

Vrijdag 14 december 2018

"God Zelf vraagt van ons dat we Hem geen rust gunnen totdat Hij Jeruzalem gesteld zal hebben tot een lof op aarde (Jesaja 62:6,7) Deze teksten zijn zo belangrijk in juist deze tijd van vijandelijkheden, die ten diepste tegen Hemzelf gericht zijn. Wij hoeven dat als gelovigen niet te pikken. Ik roep u allen op om echt dagelijks te bidden, liefst meermaals, voor de vrede en veiligheid hier omdat God Zelf dat van ons vraagt."

Download hier de nieuwsbrief:

Shomron Weeknieuws vrijdag 14 december 2018

 

 

Vrijdag 7 december 2018

"Chanukah verhaalt, schreven we al eerder, over de wonderlijke bevrijding van de tiranieke overheersing van Israels vijanden destijds, zo’n slordige 2200 jaar geleden.
Maar ook deze week zien vele Israeliers het als een soort Chanukahwondertje dat een terreurtunnel, die vanuit het zuiden van Libanon tot wel 40 meter onder Israelisch gebied was uitgegraven, aan het licht gebracht werd. Baruch ha-Shem, prijst Adonai!"

Download hier de nieuwsbrief:

Shomron Weeknieuws vrijdag 7 december 2018

 

 

Vrijdag 30 november 2018

"De president van het Midden-Noord- Afrikaanse land Tjaad, Idriss Deby, bezocht deze week Israel. Dat is voor het eerst in de geschiedenis van de Joodse Staat. Er waren wel enige contacten tussen de 2 landen, maar sinds 1972 is de relatie tussen het overwegend Islamitische Tjaad en Israel zo goed als verbroken. Sinds Netanyahu zo enorm aan de weg timmert om relaties aan te gaan met Arabische landen, zien we echt resultaat.’"

Download hier de nieuwsbrief:

Shomron Weeknieuws vrijdag 30 november 2018

 

Vrijdag 23 november 2018

"Deze week (21 nov.) was het precies vijf jaar geleden dat wij bepakt en bezakt met kinders en onze moeder naar Israel vertrokken. We hadden nog geen vaste verblijfsvergunning en kwamen binnen op een toeristenvisum. In Nederland hadden we her en der bij vrienden dozen met spullen staan (iemand noemde ons net eekhoorntjes :-).’"

Download hier de nieuwsbrief:

Shomron Weeknieuws vrijdag 23 november 2018

 

 

Vrijdag 16 november 2018

"Tja, wat zullen we ervan zeggen… deze week werd enerzijds heel Israel getrakteerd op enkele gezegende plensbuien, maar anderzijds werden er maar liefst ongeveer 500 vurige raketten vanuit Gaza op vooral het zuiden afgeschoten. De mensen aldaar, we praten over ongeveer 800.000, zijn het allemaal meer dan zat dat hun kleine kinderen doodsangsten uitstaan midden in de nacht en hals over de kop naar de schuilkelders moeten rennen. - Al weken vragen de zuiderlingen om aandacht en klankbord. ‘De regering spreekt wel ‘rambotaal,’ zeggen zij, ‘maar voert amper acties uit.’"

Download hier de nieuwsbrief:

Shomron Weeknieuws vrijdag 16 november 2018

 

 

Vrijdag 9 november 2018

Deze keer o.a.: herdenking Kristallnacht, Brazilië verhuist ambassade naar Jeruzalem en Macron noemt Petain "groot soldaat"...

Download hier de nieuwsbrief:

Shomron Weeknieuws vrijdag 9 november 2018

 

 

Vrijdag 2 november 2018

Deze keer o.a.: Naftali Bennet in Pittsburg, Netanyahu in Oman en Hamas wil de vijandelijkheden aan de grens met Gaza afkopen met maandelijks 15 miljoen dollar...

Download hier de nieuwsbrief:

Shomron Weeknieuws vrijdag 2 november 2018

 

 

Vrijdag 26 oktober 2018

Deze keer o.a. over Hamasballonnen, Gradraketten en gemeentelijke verkiezingen.

Download hier de nieuwsbrief:

Shomron Weeknieuws vrijdag 26 oktober 2018

 

Vrijdag 19 oktober 2018

"We kunnen zeggen dat de rust gisteren in het zuiden enigszins is teruggekeerd na een paar dagen trammelant vanuit de Gazastrook. Woensdagochtend, zo rond 03.00 uur werden bewoners in de omgeving van Beersheva ruw uit hun slaap geschud vanwege een rakketalarm. Een enorme Gradrakket trof een villa en gelukkig kwam de moeder met 3 jonge kinderen met de schrik vrij en waren er verder lichtgewonden door wat vallend puin, struikelden sommigen op de weg naar de schuilkamers en moesten ook mensen behandeld worden ivm shockreacties. Een tweede rakket belandde vlak onder Tel Aviv in zee."

Download hier de nieuwsbrief:

Shomron Weeknieuws vrijdag 19 oktober 2018

 

 

Vrijdag 12 oktober 2018

"Unesco heeft deze week een resolutie aangenomen waarin wordt gesteld dat zowel het graf van de Aartsvaders als de graftombe van Rachel bij ’bezet Palestina’ behoren. Joods-Israelisch erfgoed wordt al eeuwen betwist, maar onze God weet wel beter!!"

Download hier de nieuwsbrief:

Shomron Weeknieuws vrijdag 12 oktober 2018

 

Vrijdag 5 oktober 2018

"De jaarlijkse mars was wederom een geweldige ervaring voor velen en het leek wel of er duizenden touristen meer dan anders aan de mars meededen. Er kwam geen eind aan.
Als het ware liepen de volkeren een beetje warm voor de grote jaarlijkse parade die de profeet Zacharia voorspelde:
‘het zal zijn dat de overgeblevenen van de volkeren die tegen Jeruzalem waren opgetrokken zullen komen, ze zullen ieder jaar komen om de Koning, de Here der Heerscharen (Adonai Tsewaot), te aanbidden en om het Sukkot/Loofhuttenfeest te vieren’ (Zach 14:16 ev)."

Download hier de nieuwsbrief:

Shomron Weeknieuws vrijdag 5 oktober 2018

 

Vrijdag 21 sept. 2018

"Een man van 45, vol van vuur, kennis en liefde voor zijn volk, het land Israel maar ook de hele mensheid, vader van 4 werd door een Arabisch joch van 17 vals in de rug gestoken. Fuld wist nog de terrorist te achtervolgen en te raken maar stortte toen in elkaar.
Chaliel Jabarin, de dader, is slechts licht gewond en zijn familie kan zich verheugen in een maandelijkse toelage van rond de €400. Jaarlijks keert de PA van Abbas honderden miljoenen euro’s uit aan familieleden van terroristen of gevangen terroristen. Nederland en vooral Duitsland geeft de PA veel geld."

Download hier de nieuwsbrief:

Shomron Weeknieuws vrijdag 21 september 2018

 

Vrijdag 14 sept. 2018

"Er is op Gods kalender duidelijk een verband te zien tussen de 10e van de eerste maand en de 10e van de zevende maand. In het voorjaar moest, toen het volk nog in slavernij in Egypte verkeerde, op de 10e van de eerste maand, Aviv (אביב ), een lam van beneden het jaar in huis genomen worden en vier dagen later werd het dier geslacht, het bloed aan de deurposten gestreken en dat bloed gold als een teken van ‘bevrijding’, jeshua… De doodsengel zou niet het huis binnengaan, staat er.
Op de 10e van de zevende maand werd er ook een ram geslacht en ter verzoening van uitgesproken schulden werd de zondebok de woestijn ingestuurd. Dat herdenken we tijdens de Verzoendag."

Download hier de nieuwsbrief:

Shomron Weeknieuws vrijdag 14 september 2018

 

Vrijdag 7 sept. 2018

"We spreken wel over de ‘feestmaand’ maar letterlijk staat er ‘vastgezette stukjes tijd’ voor eeuwig, waar Adonai ons wil ontmoeten (Lev. 23 ev.).
Zijn die apart gezette stukjes tijd alleen voor Israel bedoeld, of wat daarvan zichtbaar overgebleven is: het Joodse volk? Wat dan met hen die door Jehoshua/Jezus met Israel verbonden zijn? We weten waar Hij vandaan komt en Jehoshua is niet losverkrijgbaar, Hij is niet los te weken als Jood van Zijn Bijbelse wortels."

Download hier de nieuwsbrief:

Shomron Weeknieuws vrijdag 7 september 2018

 

 

Vrijdag 31 aug. 2018

"Over een 10-tal dagen vieren we de Dag van de Bazuinen, ook wel Rosh Hashanah genoemd. Deze hele 6e maand wordt ook in de synagoge op de shofar geblazen als teken van dat we ons moeten verootmoedigen en ons moeten keren tot onze Schepper en Verlosser. Het zijn de zgn. 40 ‘inkeerdagen,’ teshuvah-dagen: 30 van de 6e maand en 10 van de 7e maand: tot en met Jom Kipur, de Grote Verzoendag.
Alvast een goed en zoet jaar gewenst."

Download hier de nieuwsbrief:

Shomron Weeknieuws vrijdag 31 augustus 2018

 

Vrijdag 6 juli 2018

"Bewegen doet het land Israel ook af en toe. Dinsdag- en woensdagnacht waren er aardbevingen van 4.2-4.5 op de schaal van Richter, in Galilea. De schokken waren deels te voelen rond Tel Aviv. We zagen vele filmpjes van bewegende plafondlampen en hier en daar was er lichte schade."

"In Nederland is het droog maar vooral een land als Iran heeft een ernstig tekort aan regenwater. Het is niet te geloven maar brigadier generaal G. R. Jalili, hoofd van de burgerlijke verdediging, een hoge pief van het Iraanse leger, beweerde deze week dat Israel en ‘een buurland’ er voor hebben gezorgd dat wolken en sneeuw Iran niet binnen kwamen. Israel zou de wolken hebben gestolen! Zelfs als 1 aprilgrap zou je er nog niet om lachen maar de man is bloedserieus!"

Download hier de nieuwsbrief:

Shomron Weeknieuws vrijdag 6 juli 2018

 

Vrijdag 29 juni 2018

"De Muur en de prins


De hertog van Cambridge, prins William bezocht ook de Westelijke Muur in Jeruzalem. Het is echter schandalig dat de wereldmedia die plek ‘de bezette Palestijnse gebieden’ noemt. Het is bevrijd gebied! Wat voorheen, toen het bezet was door de Arabieren, niet kon, kan nu wel: alle mensen, van welk geloof dan ook, mogen bij de Muur komen bidden!"

Download hier de nieuwsbrief:

Shomron Weeknieuws vrijdag 29 juni 2018

(NB. om technische redenen is vorige week, 22 juni, het Shomron Nieuws niet op de site geplaatst. Hier kunt u deze alsnog lezen.)

 

Vrijdag 15 juni 2018

"De door vuurvliegers bijna 3000 hectare verwoeste grond in Israel is een trieste aanblik. Hamas blijft de Gazanen aanmoedigen om Israel in brand te steken. Voor vandaag, vrijdag, heeft Hamas aangekondigd om meer dan 5000 ballonnen met helium en brandende molotovcocktails eronder richting Israel te sturen.
Waarom juist vandaag?
Omdat het Eid al-Fitr is. Dat is de feestdag van moslims na de ramadan. Wat een ‘vrolijk vooruitzicht’ voor hen om Israel te zien branden."

Download hier de nieuwsbrief:

Shomron Weeknieuws vrijdag 15 juni 2018

 

 

Vrijdag 8 juni 2018

Shomron Weeknieuws vrijdag 8 juni 2018

 

Vrijdag 1 juni 2018

"Wie denkt dat er in Gaza alleen maar kapotte huizen staan heeft het goed mis. Enorme villawijken en shopping malls zijn er, vol voedsel en kleding. Een enorme hoeveelheid belastinggeld van miljoenen wereldburgers stroomt naar dat gebiedje aan de kust. Komt dat geld op de juiste plaats? Dikwijls niet en een groot aantal Gazanen leeft in vreselijke armoede."

Download hier de nieuwsbrief:

Shomron Weeknieuws vrijdag 1 juni 2018

 

 

Vrijdag 18 mei 2018

"Israel waarschuwt de Gazanen al weken daar (bij de grens - red.) weg te blijven. Doe je dat niet en kom je met terreur, richt je vernielingen aan ed. of loop je daar met je kleine kinderen dan is de kans groot dat je gewond raakt of erger. Er stierven 60 Gazanen, waarvan 50 Hamasleden. Ze roepen alleen maar moord en brand over Israel en blijkbaar laten de Gazanen zich gewillig door de overheersende Hamas manipuleren."

Download hier de nieuwsbrief:

Shomron Weeknieuws vrijdag 18 mei 2018

 

Door een computerstoring is het Shomron Nieuws van vrijdag 11 mei niet op de site geplaatst. Onze excuses!

 

Vrijdag 4 mei 2018

"Wat zij ook niet merken is dat Iran, sinds de opheffing van de sancties veel geld is gaan verdienen, haar PR enorm heeft uitgebreid en haar terreurtentakels op meerdere plaatsen heeft verspreid. Zo is het gebleken dat bv Iran via Hezbollah tegen het regiem van Marocco strijd om de macht in de omstreden Westelijke Sahara. Marocco heeft deze week dan ook de Iraanse ambassade gesloten. Iran is ook zeer actief in Syrie en dat verontrust ons in Israel minstens zoveel."

Download hier de nieuwsbrief:

Shomron Weeknieuws vrijdag 4 mei 2018

 

 

Vrijdag 27 april 2018

"Deze vrijdag, jom shishi, is een hele droeve dag voor Israel. Gisteren verdronken 10 jonge studenten/tes, iets ten zuiden van de Dode Zee. Ze werden meegesleurd door een heftige waterstroom. Een overlevende schreef: ’Ik probeerde haar hand vast te houden, maar ze glipte uit mijn vingers’. Zoiets vergeet je nooit meer.
Vanochtend is het laatste slachtoffer gevonden, zij was in een diep ravijn terechtgekomen en haar lichaam moest met een helikopter omhoog getakeld worden."

Download hier de nieuwsbrief:

Shomron Weeknieuws vrijdag 27 april 2018

 

 

Vrijdag 20 april 2018

"Woensdagavond begon de feestelijke opening van het zeventigjarig bestaan van de moderne staat Yisrael. Bijna alle Joodse steden en dorpen hadden wel een kleine of grotere vuurwerkshow. In Jeruzalem was het zo druk dat je meermaals amper vooruit kwam. Erg veel Nederlanders waren in de hoofdstad. Hollanders haal je tussen de mensenmassa, of ze nu praten of niet, ‘er zo uit’ en het leek soms wel even Amsterdams-Mokum :-)".

Download hier de nieuwsbrief:

Shomron Weeknieuws vrijdag 20 april 2018

 

 

Vrijdag 13 april 2018

"De zgn. vredelievende ‘mars voor de terugkomst’ is vanaf het begin al een terroristisch geinspireerde demonstratie. Iedere vrijdag verzamelden zich tienduizenden Arabieren bij de grenszone. Een harde kern van rond de 1000 gooit dan met molotovcoctails en stenen, verbrandt banden en probeert het hek open te knippen. De meerderheid blijft kijken op een afstand van 500 meter naar wat er allemaal gebeurt, zwaait met vlaggen of koopt daar snacks bij de tentjes die er zijn."

Download hier de nieuwsbrief:

Shomron Weeknieuws vrijdag 13 april 2018

 

Vrijdag 6 april 2018

"Vanavond vieren we het Pesach feest, de herrinnering aan Gods bevrijdend handelen d.m.v. het bloed van het lam aan de deurposten.
Niet voor niets stierf ook het Lam Gods, Jehoshua als beeld van dat lam vlak voor Pesach op Golgotha. Dank aan de Bevrijder en aan de bevrijding!"

Download hier de nieuwsbrief:

Parasja vrijdag 6 april 2018

 

Vrijdag 30 maart 2018

"Vanavond vieren we het Pesach feest, de herrinnering aan Gods bevrijdend handelen d.m.v. het bloed van het lam aan de deurposten.
Niet voor niets stierf ook het Lam Gods, Jehoshua als beeld van dat lam vlak voor Pesach op Golgotha. Dank aan de Bevrijder en aan de bevrijding!"

Download hier de nieuwsbrief:

Shomron Weeknieuws vrijdag 30 maart 2018

 

Vrijdag 23 maart 2018

"Ahed Tamimi, de 17 jarige Arabische blauwogige Pallywood (Palestijnse Hollywood) actrice met blonde krullekop is deze week veroordeeld tot 8 maanden cel en een boete van iets meer dan €1000 voor het mishandelen van Israelische soldaten in december vorig jaar. In de Nederlandse media lezen we ook over haar; dat zij de soldaten op haar eigen erf zou hebben mishandeld, echter, het was op een openbare weg."

Download hier de nieuwsbrief:

Shomron Weeknieuws vrijdag 23 maart 2018

 

Vrijdag 16 maart 2018

"Vanavond, het zal waarschijnlijk menigeen ontgaan, begint het Bijbelse nieuwe jaar! Nee, dat gaat niet gepaard met geknal en oliebollen. Ook in de Israelische samenleving merken we er weinig van, behalve dan dat in de synagoges en aan de orthodoxe huistafels wel speciale gebeden worden gereciteerd in verband met de nieuwe maan.
Het is vanavond de eerste van de eerste maand Aviv."

Download hier de nieuwsbrief:

Shomron Weeknieuws vrijdag 16 maart 2018

 

Vrijdag 9 maart 2018

"De honderdtwintigste uitgave vandaag… een prachtig getal. Wanneer iemand jarig is, wensen we hem of haar toe: ‘Ad ma ve’esriem, tot de 120 jaar!’ Het aantal knessetleden bedraagt ook 120 en het is net 120 jaar en een paar maanden geleden dat Theodor Herzl in Basel sprak op het eerste Zionistische Congres, alwaar hij opriep tot de ontwikkeling van een Joodse Staat; een plek waar Joden vrij en veilig zouden kunnen wonen. Hij kon toen niet bedenken dat 20 jaar jaar later die Joodse Staat werd toegezegd door Engeland, middels de Balfour Declaration en dat 50 jaar later de VN met meerderheid van stemmen instemde met de oprichting van een Joodse Staat in het voormalige Palestina (voor de duidelijkheid: dat was geen Arabische Staat!)."

Download hier de nieuwsbrief:

Shomron Weeknieuws vrijdag 9 maart 2018

 

 

Vrijdag 2 maart 2018

"Woensdagavond begon Purim en vandaag, vrijdag, heet Soesan Purim. - De wetten van dat volk zijn Zijn Wil en Onderwijs, Zijn Torah. De kern van de haat van Haman is de haat tegen de Opsteller van die wetten, de God van Israel Zelf. Precies zo lezen we in psalm 83:3 ‘Uw vijanden maken getier, en Uw haters steken de kop op. Zij maken listelijk een heimelijken aanslag tegen Uw volk en beraadslagen tegen Uw verborgenen.’"

Download hier de nieuwsbrief:

Shomron Weeknieuws vrijdag 2 maart 2018

 

 

Vrijdag 23 februari 2018

"Jesaja (42: 6 en 7) zegt het heel helder: ‘…Ik, de Here, heb U geroepen in gerechtigheid, en Ik zal U bij de hand grijpen en Ik zal u behoeden, en Ik zal u geven tot een verbond des volks, tot een licht der heidenen, om blinde ogen te openen e.v..’.
Of men er aan wil of niet, Israel is ook een licht voor de volkeren en dat is ze omdat God dit zo heeft ingesteld. Het mooiste ‘kadolicht’ wat Israel de wereld gegeven heeft, is dat zij de Woorden van Adonai bewaard heeft, met hun eigen bloed en lichaam tot aan de brand-stapels en gaskamers toe, zodat de wereld weet heeft van de Bijbel en van b.v. de zevendaagse week, maar ook vooral dat zij het Licht der wereld, Jehoshua mochten voortbrengen en ga maar zo door.
Ook op medisch, technologisch en militair gebied heeft het volk haar licht laten zien aan de wereld. Keer op keer horen we van doorbraken op allerlei gebied. Dat dit anderen weleens jaloers maakt, dat kan het volk ook niet helpen."

Download hier de nieuwsbrief:

Shomron Weeknieuws vrijdag 23 februari 2018

 

Vrijdag 16 februari 2018

"Afgelopen shabat schoot het Syrische leger, ondersteund door Iran een Israelische F16 neer. De laatste keer dat Israel een vliegtuig verloor in een confrontatie, was 34 jaar geleden. Een Iraanse drone vloog op shabat het Israelische luchtruim binnen en als reactie haalde Israel niet alleen de drone neer, maar zette tevens de aanval in op de basis vanwaar de drone was opgestegen. Het leek alsof Syrie-Iran erop zaten te wachten want de Israelische toestellen werden met enorm veel vuur onthaald en één F16 werd geraakt. Baruch HaShem (Prijs de Naam) konden de piloten de F16 op Israelisch grondgebied laten crashen en werden zij niet door de Syriers gevangen genomen."

Download hier de nieuwsbrief:

Shomron Weeknieuws vrijdag 16 februari 2018

 

Vrijdag 9 februari 2018

"Een vals en onbetrouwbaar volk was Amalek omdat zij de achterhoede van Israel aanvielen, waar de vrouwen, ouderen en kinderen liepen. Amalek is nog onder ons en heeft zich verstopt onder vele volkeren. Deze week zagen we op een filmpje hoe een 19 jarige Arabier, uit Jaffo, in de buurt van Ariel een wachtende rabbijn van achteren met een mes aanviel."

Download hier de nieuwsbrief:

Shomron Weeknieuws vrijdag 9 februari 2018

 

Vrijdag 2 februari 2018

"Polen. Deze week stonden de kranten er vol van: Polen neemt een wet aan waarin zij stellen dat iemand, Pool of buitenlander, die zegt of schrijft, dat Polen schuldig is aan de Holocaust, in de gevangenis kan belanden. Men mag niet schrijven over de ‘Poolse concentratiekampen’. Zij zeggen dat het Duitse kampen waren, daar hebben zij wel gelijk in maar er waren vele Poolse nazi’s."

Download hier de nieuwsbrief:

Shomron Weeknieuws vrijdag 2 februari 2018

 

 

Vrijdag 26 januari 2018

"Deze week kenmerkte zich door het historische bezoek van Michael Pence aan Israel. Het was de eerste maal dat een vice president van de Vereinigde Staten de Knesset (het parlement) toesprak. Pence beschouwde zijn aanwezigheid in de Knesset als een enorme eer en zei dat hij verheugd was om Israel toe te spreken in de hoofdstad: Jeruzalem."

Download hier de nieuwsbrief:

Shomron Weeknieuws vrijdag 26 januari 2018

 

 

Vrijdag 19 januari 2018

"Abbas, de man heeft deze week duidelijk gemaakt dat het hem in het conflict met Israel helemaal niet gaat om wat hij de ‘westbank’ noemt of oost Jeruzalem. Hij zei letterlijk dat er geen ‘Palestijn is die ook maar een millimeter van Al Quds (hun benaming van Jeruzalem) zal opgeven’. In een agressieve toespraak in Ramallah sprak hij over een eventuele oorlog als Trump zijn uitspraak op 6 december 2017, dat Jeruzalem de hoofdstad is van Israel, niet terugneemt."

Download hier de nieuwsbrief:

Shomron Weeknieuws vrijdag 19 januari 2018

 

Vrijdag 12 januari 2018

Op donderdagavond 18 januari, vrijdagavond 19 januari en zaterdagmorgen 20 januari hoopt Karen Strijker in Den Haag een 3-delige serie studies te geven over de Psalmen 3, 125 en 142. Het zijn verrijkende en boeiende studies. Vanuit het Hebreeuws uitgelegd gaan deze Psalmen nog meer schitteren en ontdekken we verrassende betekenissen van de verschillende Psalmwoorden. Zeer aan te bevelen.

Op de vrijdagavond is er naast de studie ook een feestelijke shabatmaaltijd (opgeven voor de maaltijd is verplicht ook ivm beperkte plaats).

Aanstaande woensdag (17 jan., red.) vliegen Karen en zoon Shmuel/Sam naar Nederland. Donderdag begint het Psalmenseminar met Karen Strijker.

Gratis parkeren op terrein van gemeente Shamar/ Pillar of Fire. Den Haag, Kerketuinenweg 10-C. Ingang aan de straatkant! (nieuw).
Opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Download hier de nieuwsbrief:

Shomron Weeknieuws vrijdag 12 januari 2018

 

 

Vrijdag 5 januari 2018

"Afgelopen dinsdag is in de Knesset met meerderheid van stemmen besloten dat het in de toekomst heel erg ingewikkeld gaat worden voor een regering om delen van Jeruzalem, waaronder de Olijfberg, Tempelberg, Stad van David, Oude Stad e.d. aan Arabieren over te dragen in ruil voor wat dan ook. Alleen een meerderheid van 2/3 van de 120 leden zou dat kunnen veranderen. Hiermee moge het voor heel de wereld nog duidelijker zijn dat Jeruzalem een éénheid is, ooit al was en immer zal zijn."

Download hier de nieuwsbrief:

Shomron Weeknieuws vrijdag 5 januari 2018

 

 

Vrijdag 29 december 2017

"Trump Station
Hopelijk kunnen we in 2018 vanaf Ben Gurion met de trein naar Jeruzalem. Er zijn nu plannen om de lijn in Jeruzalem door te trekken tot de Westelijke Muur. Het station wat daar dan komt zal dan mogelijk het Donald Trump station gaan heten."

Download hier de nieuwsbrief:

Shomron Weeknieuws vrijdag 29 december 2017

 

 

Vrijdag 22 december 2017

"Leden van de Arabische fam. Tamimi zijn bekende Pallywood spelers. Vooral de donkerblonde 16 jarige Ahed. Zij daagt al jaren Israelische soldaten uit, in de hoop dat zij agressief reageren en familieleden maken er ondertussen filmpjes van. Door haar is het leger ten onrechte dikwijls in een kwaad daglicht gezet. Maar van de week ging het niet zoals zij hoopten; zij werden zelf gefilmd. Op het filmpje is te zien hoe zij twee soldaten uitdaagden en aan hun kleding trokken bij het dorp Nabi Salach, zelfs sloegen ze de soldaten in het gezicht, maar de soldaten bleven heel kalm zonder die plaaggeesten van zich af te duwen. Deze week werden de meiden gearresteerd door de IDF. Hopelijk kan men hen lang vasthouden en krijgen zij een straf opgelegd, inclusief hun familie. Vele Arabieren zien hen als geweldige acteurs.. pfff. Op onze Facebook pagina (Yair Strijker) is het filmpje waarin de soldaten uitgedaagd werden o.a te bekijken. Of google op haar naam."

Download hier de nieuwsbrief:

Shomron Weeknieuws vrijdag 22 december 2017

 

Vrijdag 15 december 2017

"De zgn. Arabische ‘woededagen’ jamiem za’am, zijn nog niet voorbij, ook al werd het zondag een stuk rustiger in ons fruitige sinaasappellandje. Vandaag, na het vrijdaggebed, begonnen de opstandjes weer. In verband met stenengooierij bij de grensovergang moesten wij 25 min. wachten totdat we de ‘Groenelijn’ mochten passeren. Vanuit Gaza zijn de afgelopen dagen maar liefst 16 raketten afgeschoten op Israel."

Download hier de nieuwsbrief:

Shomron Weeknieuws vrijdag 15 december 2017

 

Zondag 10 december 2017

"Deze week was er weer één van historische gebeurtenissen… Het zal u niet ontgaan zijn dat de VS na bijna 22 jaar uiteindelijk de akte tekenden dat Jerushalayim Israels hoofdstad is. Ieder half jaar werd er een zgn. ‘waiver’ getekend om de beslissing wb de verplaatsing van de VS ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem uit te stellen. Afgelopen juni tekende ook Trump die waiver van uitstel, maar 1 december deed hij dat niet en toen begon het al te gonzen van de geruchten dat nu deze Trump nu eindelijk de man zou zijn die de verplaatsing officieel aankondigde. Woensdagavond was daarom hier in Israel een spannend moment en Netanyahu sprak zijn enorme bewondering uit voor Trump; dat hij bevestigt wat het joodse volk al 3000 jaar weet: dat Jeruzalem Israels hoofdstad is."

Download hier de nieuwsbrief:

Shomron Weeknieuws zondag 10 december 2017

 

 

Vrijdag 1 december 2017

"Wat een fijne en feestelijke wandeling voor een bar mitswah jongen (iemand die 13 wordt) en zijn 24 vriendjes had moeten worden, veranderde gisteren in een vreselijk drama. Vlak onder Nablus, bij Qusra, wandelden zij, begeleid door enkele vaders, door de heuvels toen zij werden opgemerkt door arabieren. Binnen de kortste tijd werden zij omsingeld door wel 30 agressieve arabieren, bedreigd met de dood en bekogeld met stenen."

Download hier de nieuwsbrief:

Shomron Weeknieuws vrijdag 1 december 2017

 

 

Vrijdag 24 november 2017

Deze keer o.a.: Alweer 4 jaar in Israel - 60% Israelische Arabieren trots op leven in Joodse staat - Een jaar na eco-terroristische branden

Shomron Weeknieuws vrijdag 24 november 2017

 

Vrijdag 17 november 2017

"Zaterdagavond is het weer nieuwe maan en begint de 9e maand, de maand van Chanukah. Altijd leuk en geweldig om naar uit te zien. Kaarsjes aansteken, Gods bevrijdend handelen van toen en nu gedenken, cadeautjes geven (en krijgen…) en lekkere (gezonde…ehem) dingen eten. Chanukah begint dit jaar op dinsdagavond 12 december."

Shomron Weeknieuws vrijdag 17 november 2017

 

Vrijdag 10 november 2017

"Het rommelt wat meer dan anders bij onze ‘bovenburen.’ Nu de soenitische premier Hariri zijn ontslag heeft ingediend en min of meer gevlucht is naar Saudi Arabie, lijkt het erop dat Libanon nu helemaal een vazalstaatje van Iran aan het worden is, net zoals Syrie. Hezbollah zal proberen de gehele macht in Libanon over te nemen; de president van Libanon is al zeer Hezbollah/Iraans gezind."

Shomron Weeknieuws vrijdag 10 november 2017

 

Vrijdag 3 november 2017

"Gisteren, 2 november, was het 100 jaar geleden dat de Balfourdeclaratie door Engeland werd afgegeven. Dit bijzondere document was een direkte aanzet tot de stichting van de Staat Israel 31 jaar later. Een nieuwe periode was aangebroken. Na 400 jaar Turkse overheersing, verwaarlozing en uitbuiting van het Oude Beloofde Land, begon er in 1917 weer een nieuw en aanvankelijk hoopvol tijdperk. - Het is deze week ook precies honderd jaar geleden dat Be’er Sheva bevrijd werd van de Turken. Vooral speciale, op paarden rijdende eenheden uit Australie en Nieuw Zeeland deden daar aan mee. Vele nabestaanden van de soldaten van toen waren deze week in Israel samen met hoge functionarissen uit Nieuw Zeeland en Australie, waaronder premier Turnbull, vanwege de herdenking."

Shomron Weeknieuws vrijdag 3 november 2017

 

Vrijdag 27 oktober 2017

"Vervreemd zijn van je eigen land… dat kan maar zo. Deze week werden we enigszins beroerd toen we beseften dat de post van nota bene ‘Buitenlandse zaken ‘in Nederland gedeeld wordt met minister Kaag. Deze vrouw, die graag met haar gezin poseerde met Arafat en wiens man PLO minister was onder terrorist en jodenhater Arafat, past beter in de anti-Israel regering van Abbas dan in die van Rutte. De tentakels van de Fatach-Hamas-beweging zijn nu openlijk geinfiltreerd tot in het Nederlandse kabinet. Moge het weer goed komen met Nederland! Here God, wij zijn vervreemden..."

Shomron Weeknieuws vrijdag 27 oktober 2017

 

Vrijdag 20 oktober 2017

"Verontrustend is het bericht van afgelopen vrijdag dat de Grieks Orthodoxe Kerk in Israel hele Joodse wijken en land aan het verkopen is tegen spotprijzen aan…??? In Israel heeft de Griekse Kerk veel grondbezit en sinds 1948 zijn er afspraken tussen hen en Israel gemaakt dat Israel bepaalde grond huurt voor de periode van ongeveer 100 jaar. Onlangs werd bekend dat een hele wijk in Jeruzalem verkocht is voor nog geen € 3 miljoen. Een gebied ter grootte van 100 hectare rondom Caesarea werd verkocht voor ongeveer € 1miljoen. De koper zou Sain Ventures Limited zijn die ‘ergens op de Caribbean’ is gevestigd… De Kerk weigert ieder commentaar."

Shomron Weeknieuws vrijdag 20 oktober 2017

 

Vrijdag 13 oktober 2017

"We leefden de afgelopen 13 dagen ook mee met alle bezorgde Nederlanders i.v.m. de verdwijning van Anne Faber. Gisteren sloten we in vrolijke stemming in Israel de feestweek van Sukkoth af maar het bericht over de brute moord stemde ons allemaal droef en maakte ook onze jonge kinderen bezorgd. Wat een wereld en wat een laksheid van overheden om mensen van wie je weet, of kon weten, dat zij enkel slecht in de zin hebben, af en toe op vrije voeten te stellen. Dat is wachten op narigheid en wat een pijn voor nabestaanden en vrienden.
Hier in Israel hebben wij met die ‘pijnen’ ook weleens te maken als het gaat om gevangenenruil. Bloeddorstige terroristen worden soms massaal geruild tegen hetzij één Israelische gevangene of stoffelijke overschotten van Israeliers."

Shomron Weeknieuws vrijdag 13 oktober 2017

 

Vrijdag 29 september 2017

"Vanavond, rond 17 uur Nederlandse tijd begint hier in Israel de Kipurdag, de dag van het ‘antwoord geven aan je ziel,’ anah nefesh. Diep naar binnen kijken in de kerkers van onze zielen en belijden wat wij wel of juist niet gedaan hebben en Hem vragen met een gebroken hart voor verzoening. Hij, onze Meshiach/God weet wat ons beroert, we kunnen niets voor Hem verborgen houden, Hij kijkt dwars door ons heen. Maar Hij is liefdevol, bereid te vergeven en weet dat wij ‘stof’ zijn. Er staat niet dat we moeten vasten maar niet eten/drinken is a.h.w. een stukje van je eigen ‘vet’ offeren, het maakt ons alerter en helpt ons concentreren. Jehoshua/Jezus vastte met zekerheid ieder jaar van Zijn leven!"

Shomron Weeknieuws vrijdag 29 september 2017

 

Vrijdag 22 september 2017

"Zo vlak voor het nieuwe jaar moest het hoofd van het Iraanse leger (A. Mousavi) nog even kwijt aan de wereld dat Israel heel binnenkort vernietigd zal worden. Eerder deze maand zeiden zij dat Israel niet langer dan 25 jaar zal bestaan. Laat ze maar kletsen en hopelijk worden ze wijs en onderwerpen zij zich ipv aan een afgod, aan de enige ware God van de wereld, de Adonai van Israel!"

Shomron Weeknieuws vrijdag 22 september 2017

 

Vrijdag 15 september 2017

"Deze man, Muchamad Jaber, was voorheen een terrorist en zat jaren vast maar is van mening dat er vrede moet komen tussen de ‘zonen van Abraham’. - Deze week werd Jaber gearresteerd door de Palestijnse Authoriteit (PA). Hoe durft hij, denken zij, Glick te ontvangen die Joods gebed promoot op ‘bezet gebied’ en waar de Al Aqsa moskee staat?"

Shomron Weeknieuws vrijdag 15 september 2017

 

Vrijdag 8 september 2017

"Gisteren bezochten we met een studiegroep de winery Tura, vlakbij Ariel en niet ver van Nablus. Vered, met haar man Erez, zijn de eigenaars en Vered is van Nederlandse afkomst. Het zijn echte pioniers die een mooi bedrijf hebben opgericht en de kale bergen van Samaria met wijnstokken hebben beplant.
Je werd al bijna dronken wanneer je het terrein opkwam, de gistlucht van o.a. Merlot- druiven hing daar over de bergen van de Shomron. Ezechiel profeteerde dat de Shomron bergen weer zullen druipen van de wijn. (hfdst. 36)."

Shomron Weeknieuws vrijdag 8 september 2017

 

Vrijdag 1 september 2017

Download hier het Shomron Nieuws van vrijdag 1 september 2017.

 

Vrijdag 26 aug 2017

"Afgelopen woensdag hebben de heren elkaar ontmoet bij de Zwarte Zee. Er zijn overigens regelmatig ontmoetingen tussen hen. De twee zouden o.a het ‘stopt het vuren’ van 8 juli j.l. bespreken in Syrie.
Netanyahu waarschuwde dat, nu Dayeesh (IS) terrein aan het verminderen is, Iran deze ‘gaten’ probeert op te vullen. Israel signaleert steeds vaker Iraanse troepenverschuivingen in Syrie, met name tot aan de Golan (noordergrens van Israel). Voor Israel is dat onacceptabel en Israel zal dan ook militair ingrijpen wanneer de Iraanse troepen er permanent blijven."

Shomron Weeknieuws vrijdag 26 aug 2017

 

Vrijdag 21 juli 2017

"Shalom beste lezers,

In verband met onze broodnodige vakantierust schrijven wij deze en komende week geen Shomron Nieuws.

Wel willen wij uw gebed vragen voor de vrede van Jeruzalem omdat er heel veel spanningen zijn na de afgelopen aanslag waarbij twee Israelisch-Druzische agenten omkwamen. Sindsdien staat het tempelplein onder verscherpt toezicht van Israel en Arabieren protesteren hier zo heftig tegen dat inmiddels de Oude Stad is afgesloten en toegangswegen naar Jeruzalem ook veel hinder ondervinden. De oproep van moslims wereldwijd is om massaal naar het tempelplein te gaan en te protesteren tegen de metaaldetectorpoortjes die er nu staan. De situatie staat op scherp. De poortjes zijn geplaatst omdat er wapens waren aangetroffen op het plein. We wensen u een goed weekend en een rustvolle shabat,
 
Yair en Karen Strijker"

 

Vrijdag 14 juli 2017 (ontvangen zondagmorgen 16-7)

Deze keer over de gebeurtenissen op de Tempelberg, de Unesco-strijd om Hebron, nieuws en foto's van hun nieuwe gastenverblijf, en meer.

Shomron Weeknieuws vrijdag 14 juli 2017

 

 

Vrijdag 7 juli 2017

Deze week kunt u weer een Shomron Nieuws lezen van de familie Strijker!

Over hun nieuwe huis, het bezoek van de Indiase premier Modi, Unesco's capriolen en meer.

Shomron Weeknieuws vrijdag 9 juli 2017

 

Vrijdag 30 juni 2017

Deze week kunt u de Parasja Choekat lezen, verzorgd door de fam. Strijker.

 

Maandag 26 juni 2017

"Shalom beste lezers,

Het lukt ons door de verhuizingsperikelen helaas niet om het Shomron Nieuws en de Parasha te verzorgen deze week.
Wij houden moedig stand in de chaos en maken excuses voor het ongemak.

Tot volgende week en hartelijke groet,

Yair en Karen Strijker"

 

Vrijdag 16 juni 2017

Door de verhuisdrukte bij de familie Strijker, deze week alleen de Parasja-studie. Volgende week hopen zij weer een Shomron Nieuws te schrijven, zoals u dat van ze gewend bent.

Parasja vrijdag 16 juni 2017

 

 

Vrijdag 9 juni 2017

Lees hier:

Shomron Weeknieuws vrijdag 9 juni 2017

 

 

Vrijdag 26 mei 2017

"Jeruzalemdag
Het was woensdag een zeer feestelijk gebeuren in en rondom de Oude Stad van Jeruzalem. De vijftigjarige viering van de hereniging hebben wij met een reisgezelschap van dichtbij mogen meemaken. Terwijl de hoofdstraten en pleintjes vol feestgangers waren, was het in de achterafsteegjes’ in het oude Joodse gedeelte van de stad ook heerlijk toeven. De herinnering aan de verwoestingen, die de Jordaniers daar hebben aangericht tussen 1948-1967, was op meerdere plekken met monumenten aangegeven. De stadswijk is prachtig herbouwd en de band met ‘vroeger’ hersteld."

Shomron Weeknieuws vrijdag 26 mei 2017

 

 

Vrijdag 19 mei 2017

"Aanstaande woensdag is het de 28ste van de tweede Bijbelse maand en op die datum herdenken wij dat Jerushalayim opnieuw verenigd is. Tijdens de Zesdaagse oorlog van ’67, precies 50 jaar geleden, kreeg Israel het beheer over o.a. heel de Oude Stad en Samaria en Judea. De Hebreeuwse letter Nun staat voor het cijfer 50. Het duidt op bevrijding. Na 7x7 jaar is er in het vijftigste jaar het jubeljaar. Onder Jehoshua ben Nun trokken de Israelieten het land Kanaan binnen en kwam er echte bevrijding na al die jaren van rond zwerven. We bidden voor de vrede van Jerushalayim en dat er rust en eenheid mag komen voor alle bewoners."

Shomron Weeknieuws vrijdag 19 mei 2017

 

Vrijdag 12 mei 2017

"Erdogan bemoeit zich weer eens met ons en riep de Israelische en Arabische moslims deze week op om het terrein waar de Al Aqsa zich bevindt te bestijgen en te demonstreren tegen Judaisering van Jeruzalem. Hij droomt vast nog van de periode dat de Tempelberg in Turkse handen was."

Shomron Weeknieuws vrijdag 12 mei 2017

 

Vrijdag 5 mei 2017

"Unesco-resolutie...
Uitgerekend op de verjaardag van Israel besluit de UNESCO Israel een harde klap in het gezicht te geven door een resolutie aan te nemen waarin vermeld staat dat Israel een bezettende macht is, dat zij Jeruzalem, waaronder dus ook de zgn. Klaagmuur illegaal beheren en dat er overigens helemaal geen Joodse link is naar de heilige plaatsen in Jeruzalem….’Israel zou het karakter en de status van het Heilige Jeruzalem veranderen.’ In het Jiddisch zeggen we dan ’wat een gotspeh’ wat een brutaliteit! Jeruzalem is al 3000 jaar hoofdstad van Israel en het Joodse volk."

Shomron Weeknieuws vrijdag 5 mei 2017

 

Vrijdag 28 april 2017

"Trump komt
Een dag voor de viering van ‘50 jaar verenigd Jeruzalem’ verwacht Israel de Amerikaanse president. Op 22 mei komt hij 1 nachtje in Jeruzalem overnachten.
Men speculeert nu hardop dat Trump zal aankondigen dat de VS ambassade naar de Israelische hoofdstad zal worden verplaatst, iets wat hij tijdens zijn verkiezingsperiode steeds heeft gezegd.
Enerzijds zou dat een terechte keuze zijn omdat Jeruzalem nu eenmaal de eeuwig blijvende hoofdstad is van het Joodse volk en de Staat Israel, maar anderzijds is het de vraag of het verstandig is om nu de ambassade te verplaatsen…."

Shomron Weeknieuws vrijdag 28 april 2017

 

Vrijdag 21 april 2017

"Marwan Barghouti zit sinds 2002 in een Israelische gevangenis voor het beramen en uitvoeren van verschillende terreuracties op Israeliers. Hij heeft meerdere keren levenslang in het vooruitzicht! Toch wordt hij gezien als de toekomstige ‘Palestijnse leider’. Deze week spoorde hij bijna 1200 medegevangenen aan om een hongerstaking te beginnen. De klacht is dat zij nog meer dan internationaal gebruikelijk familiebezoek en nog betere medische zorg eisen. Ook klagen zij dat Israel voortaan geen gratis educatie meer aanbiedt (betaald door de Israelische belastingbetaler…)"

Shomron Weeknieuws vrijdag 21 april 2017

NB. Vorige week verscheen door drukte bij de fam. Strijker geen Shomronnieuws.

 

 

Vrijdag 7 april 2017

"Vliegveld Ben Gurion stroomt deze dagen over van passagiers die komen en gaan voor de Pesachvakantie. Ultraorthodoxen dreigden met stakingen rond de luchthaven om aandacht te vragen voor hun protest tegen het in dienst gaan. Maar… is het niet zo dat wanneer je in het kleine kwetsbare Israel woont en beschermd wordt door minder strenge orthodoxen, dat het niet fair is dat de ultra’s dan maar door mogen ‘lernen’ ipv mee te strijden?"

Shomron Weeknieuws vrijdag 7 april 2017

 

 

Vrijdag 31 maart 2017

"Afgelopen maandagavond begon het nieuwe Bijbelse jaar. Helaas wordt er in de samenleving niet veel aandacht aan gegeven. De kinderen gaan gewoon naar school en deze, toch zeker bijzondere dag gaat bijna geruisloos aan ons voorbij.
In Exodus 12:2 staat heel duidelijk dat Adonai Zich een eerste der maanden uitkiest en dat is de maand Abhibh אביב
(uitspraak Aviv). Voorheen was de eerste maand zeer waarschijnlijk een maand in het najaar, wanneer het herfst/winter wordt in Israel. Dat is te vergelijken met wanneer het een nieuwe dag wordt: als het avond wordt. Immers er staat geschreven: het was avond en ochtend, de eerste dag."

(NB. Yair Strijker zal DV op zaterdag/sabbat 1 april (geen grap) spreken in de Succat Yeshuagemeente in Katwijk, Baljuwplein 10. Aanvang 10.30 uur.

Shomron Weeknieuws vrijdag 31 maart 2017

 

 

Vrijdag 24 maart 2017

"Dreigende situatie met de noorderburen?
Gidi Eizenkot, de grote man van de IDF, is ervan overtuigd dat er een confrontatie aan zit te komen tussen Israel en Libanon. Hezbollah speekt al geruime tijd dreigende taal en er zijn ook steeds wapentransporten van o.a Iran naar Libanon. Israel heeft deze week bombar-dementen uitgevoerd op zulke transporten omdat we niet willen dat Hezbollah geavan-ceerde raketten gaat inzetten. Volgens zeggen zou Iran een wapenarsenaal aan het opbouwen zijn in Libanon, dan zitten ze nog dichter bij hun ‘aartsvijand.’"

(NB. Yair Strijker hoopt binnenkort een paar dagen in Nederland te zijn, en zal DV op zaterdag/sabbat 1 april (geen grap) spreken in de Succat Yeshuagemeente in Katwijk. Ieder van harte welkom! Aanvang 10.30 uur.

Shomron Weeknieuws vrijdag 24 maart 2017 (NB zie hier deel A, en hier deel B!)

 

 

Vrijdag 17 maart 2017

"BDS’ers geweerd
Israel laat geen mensen meer toe die haar opzettelijk willen beschadigen. De boycot, desinvestering- en sanctie organisaties zijn wereldwijd actief maar gelukkig staan er ook mensen op om Israel juist te ondersteunen. BDS is in de kern puur antisemitisch en niet anders! Leider BDS van Engeland, Hugh Lanning, kon op Ben Gurion rechtsomkeert maken. Bye Bye!"

(NB. Yair Strijker hoopt binnenkort een paar dagen in Nederland te zijn, en zal DV op zaterdag/sabbat 1 april (geen grap) spreken in de Succat Yeshuagemeente in Katwijk. Aanvang 10.30 uur! (niet om 11.00 uur zoals vermeld in het Shomron Nieuws.)

Shomron Weeknieuws vrijdag 17 maart 2017

 

 

Vrijdag 10 maart 2017

"Iran’s radar ontwijker
Iran werkt al enige tijd aan een gevechtvliegtuig, de Qaher 313. Dit vliegtuig zou niet te zien zijn op radar en Iran schepte op dat er nog niet eerder zo’n geavanceerd gevechtsvliegtuig ontwikkeld is. Israelische experts betwijfelen of dat zo is, maar alert is defensie wel. Laten de Iraniers deze week maar de Estherrol lezen en ze moeten goed beseffen dat het geen zin heeft om Israel aan te vallen."

Red: nagekomen bericht: Yair Strijker hoopt binnenkort een paar dagen in Nederland te zijn, en zal DV op zaterdag/sabbat 1 april (geen grap) spreken in de Succat Yeshuagemeente in Katwijk. Aanvang 10.30 uur! (niet om 11.00 uur zoals vermeld in het Shomron Nieuws.)

Shomron Weeknieuws vrijdag 10 maart 2017

 

 

Vrijdag 3 maart 2017

"Agressie tegen Joden is het afgelopen jaar in verschillende landen enorm toegenomen. In de VS is er een nog niet eerder gekende vernielzucht geweest van Joodse begraafplaatsen. Ook deze week werden honderden graven omvergegooid, rode hakenkruizen erop gekladderd en de bommeldingen bij Joodse instellingen houden niet op. In Indiana werd zelfs een kogel in het raam van een Joodse school aangetroffen. Ook in Sydney (Australie) werden Joodse graven vernield. Mogelijk zijn het maar een paar mensen die dit veroorzaken, maar het effect is enorm. Politieke leiders betuigen hun steun aan de Joodse gemeenschappen en Trump begon deze week zijn toespraak bij het Congres met het veroordelen van deze racistische haatacties."

Shomron Weeknieuws vrijdag 3 maart 2017 (deel 1)

Shomron Weeknieuws vrijdag 3 maart 2017 (deel 2)

 

Vrijdag 17 februari 2017

"Netanyahu en Trump
Bijna iedereen in Israel bemoeide zich van de week met het belangrijke bezoek van onze premier met de nieuwe president van de VS. Zal de VS nog steeds de beste vriend van Israel blijken of zijn er toch nog scheurtjes te zien die Obama had achtergelaten?"

Shomron Weeknieuws vrijdag 17 februari 2017

 

Vrijdag 10 februari 2017

En ondermeer:

- Ontmoeting Netanyahu en Theresa May (VK)

- Knesset neemt Reguleringswet aan

- IS beschiet Eilat

- Banden met Turkije aangehaald

Shomron Weeknieuws vrijdag 10 februari 2017

 

Dinsdag 7 feb. 2017

NB Wegens korte afwezigheid nu alsnog het Vanuit Shomron weeknieuws van vrijdag 3 feb. 2017! 

Shomron Weeknieuws vrijdag 3 feb. 2017

 

Vrijdag 27 januari 2017

"Sinds 1 november 2005 riepen de Verenigde Naties, de bevrijdingsdatum van Auschwitz- 27 januari 1945- uit tot een internationale herdenkingsdag ter herinnering aan de Holocaust. Niet alleen in Israel maar over de hele wereld worden op de Holocaust Memorial Day de slachtoffers herdacht van de Shoa, maar ook van andere genociden. Men beoogt met deze Memorial Day vooral jongeren meer bewust te maken van de gevolgen van het buitensluiten van andersdenkenden en van discriminatie in het algemeen. We hopen dat het werkt."

Shomron Weeknieuws vrijdag 27 januari 2017

 

Vrijdag 20 januari 2017

"Opluchting deze week in Jeruzalem nadat bekend werd gemaakt dat de voor de Israel omstreden en volstrekt overbodige Parijsconferentie niet echt veel spannends had opgeleverd. Ook opluchting voor het kabinet Netanyahu dat maandag de 28 EU ministers in Brussel niet al te veel aandacht gaven aan deze Parijsconferentie en de conclusies: Israel mag zich zeker niet verder settelen in Judea en Samaria, er moet hoe dan ook een 2-statenoplossing komen en Trump moet het niet wagen de VS ambassade naar Jeruzalem te verplaatsen…."

Shomron Weeknieuws vrijdag 20 januari 2017

 

Vrijdag 13 januari 2017

"Zondag de 15e …
Komende zondag vergaderen naar zeggen 70 naties in Parijs over de Israëlisch-Palestijnse kwestie. Zeventig is een volheid in Bijbelse termen. Denk aan Jaakov die met 70 zielen naar Egypte ging. De 70 jaren ballingschap in Babylon en nu leven we 70 jaar na het akkoord van de VN om een Joodse Staat in het voormalige Brits mandaat te vestigen. Het getal staat ook voor de volheid der gojiem, de heidense volkeren."

Shomron Weeknieuws vrijdag 13 januari 2017

 

Vrijdag 6 januari 2017

"15 januari wordt er in Parijs een conferentie georganiseerd over het Israel-Palestijnenconflict. We hopen dat deze conferentie opnieuw geannuleerd wordt. Zeer waarschijnlijk probeert Obama, samen met vele andere wereldleiders die niet willen zien wat het ware probleem is van het conflict: het nooit kunnen en willen accepteren van een Joodse staat door de islam, nog van de gelegenheid gebruik te maken om Israel te veroordelen en sancties op te leggen. Dat zou dan in een maand tijd de 2e Obamalist zijn; door Israel te laten vallen inplaats van haar te verdedigen! Resolutie 2334 van de UN, van 2 weken geleden, legitimeert in feite boycot tegen Israel. Trump en Israel lijken veel beter te ‘klikken’ en dat is heel hoopvol."

Shomron Weeknieuws vrijdag 6 januari 2017

 

Vrijdag 30 december 2016

"Onze premier is van de week even goed uit zijn slof geschoten nadat de UN de enige democratie in het M.O, Israel, weer eens naar de slachtbank leidde. In ons buurland Syrië worden dagelijks honderden mensen op afschuwelijke wijze afgeslacht maar daar wordt dan niets over gezegd in dat clubje.
De reden van boosheid en teleurstelling was echter dat grote ‘vriend’ Amerika onder leiding van Obama en Kerry, zo zien we dat…, een dolk in Israels rug stak. Een resolutie ingebracht door o.a. Nieuw Zeeland, Senegal en Maleisië werd door 14 van de 15 leden aangenomen en veroordeelde Israels recht op het zich uitbreiden/vestigen in Samaria.
Wie heeft er dan bepaald dat het gebied van iemand is?
Waarom mogen Arabieren er dan wel van alles bouwen, dikwijls met Europees geld, en Israel niet?"

Shomron Weeknieuws vrijdag 30 december 2016

 

Vrijdag 23 december 2016

"Ban Ki Moon
Zo vlak voor zijn vertrek geeft Ban toe dat de UN de afgelopen decennia zeer eenzijdig Israel steeds veroordeelden. Er waren afgelopen jaren 223 resoluties tegen Israel en slechts 8 tegen Syrie terwijl daar al 600.000 mensen vermoord/op de vlucht zijn! Het is schandalig hoe deze organisatie voornamelijk naar de Arabische belangen keek en we zijn blij dat Ban dit nu eindelijk toegeeft."

Shomron Weeknieuws vrijdag 23 december 2016

 

Vrijdag 16 december 2016

"Deze week water in overvloed, heftige stormbuien, sneeuw op de Hermon, hagel in Jeruzalem en ook een beetje bij ons, ook wat tuinschade... Was men in Israel enkele weken terug gestresst vanwege de vele branden, deze week vanwege vele afgesloten wegen i.v.m. wateroverlast. Vanaf het einde van het Loofhuttenfeest t/m Pesach bidt het Joodse volk voor regen in het land. Regen is hier pure zegen!"

Shomron Weeknieuws vrijdag 16 december 2016

 

Vrijdag 9 december 2016

"Deze Chanukah zal geen fijne herinnering worden voor de bewoners van het in Samaria gelegen Joodse dorpje Amona. Het Hooggerechtshof heeft bepaald dat precies op 25 december (eerste dag Chanukah) deze inmiddels 20 jaar bestaande nederzetting ontruimd moet zijn. Het zal een hoop geduw, gesjouw, geschreeuw en gehuil opleveren zowel bij de uit te zetten bewoners als bij de soldaten, die deze taak op zich moeten nemen."

Shomron Weeknieuws vrijdag 9 december 2016

 

Vrijdag 2 december 2016

"De branden van vorige week waren verwoestend. Honderden verbrande huizen en duizenden hectare bosgrond zwart geblakerd. Verschrikkelijk waren ook de hatelijke opmerkingen, tweets en Facebook discussies over het ‘brandende Israel.’ Dat vijanden van Israel Palestijnen aanmoedigen om overal vuurtjes aan te steken zodat de Joden uit hun huizen zullen vluchten of, liever nog, verbrand worden, is heel ernstig en vooral ook een pijnlijke herinnering."

Shomron Weeknieuws vrijdag 2 december 2016

 

Vrijdag 25 november 2016

"Vanwege de aanhoudende sterke wind van al minstens een week wordt Israel van noord tot zuid geplaagd door felle uitslaande branden. Nog geen 7 km van ons vandaan, in Dolev, Modieen en Talmon was het raak, maar ook bij Jeruzalem, Betshemesh, Haifa, Zichron Ya’akov,Kiryat Gat en vele andere plaatsen. Meer dan duizend huizen zijn geheel verwoest, alleen al 700 in Haifa en daar werden gisteren 80.000(!) mensen geëvacueerd, waaronder tienduizenden kinderen met hun knuffels en huisdiertjes.
Wat een drama! Er is hulp uit Griekenland, Kroatië, Turkije, Rusland, Italie en de VS gekomen. Meer dan de helft van de branden blijkt aangestoken."

Shomron Weeknieuws vrijdag 25 november 2016

 

Vrijdag 18 november 2016

"Ban op luide gebedsoproep
Wie in het oude Jeruzalem rondloopt, hoort regelmatig een hele harde stem galmen vanuit de muezzins bij de moskeeën.
Het zijn de oproepen tot gebed: het Isha’a of Fajr gebed. Vijfmaal daags worden er luidkeels allerlei teksten over de mensen heen gegooid. Bij ons in Na’aleh horen wij, als de wind verkeerd staat, vooral op vrijdag, ook die gebedsoproepen uit naburige Arabische dorpjes, maar gelukkig is het meestal ver weg."

Shomron Weeknieuws vrijdag 18 november 2016

 

Vrijdag 11 november 2016

"Trump, blazen op de trumpet? Traditioneel stemmen Amerikaanse Joden op een democraat (3/4). Dit keer waren er meer Joodse Trump-aanhangers. Vele Israelische rechtse en religieuze Joden hoopten op Trump mede omdat hij zei veel goeds in petto te hebben voor Israel."

Shomron Weeknieuws vrijdag 11 november 2016

 

Vrijdag 4 november 2016

"De UNESCO zegt openlijk en herhaalde deze week opnieuw dat de Joden niets met de Tempelberg in Jeruzalem te maken hebben. Olie op het vuur van Jodenhaters. Londense jonge Joden hadden vorige week de schrik van hun leven toen hun Israelfeestje verstoord werd door Palestina-aanhangers. De Joodse jongelingen werden ernstig bedreigd. Hoe snel het kan of zal gaan met opnieuw een uitbraak van vooral Europees antisemitisme weten we niet, maar er zijn vele duistere voortekenen. Ook Amerikaanse Joden doen er verstandig aan om in de ‘Israelboot’ te stappen."

Shomron Weeknieuws vrijdag 4 november 2016

 

Vrijdag 28 oktober 2016

"Oded Revivi, het hoofd van de Efrat Counsil had meerdere Palestijnen uit de omgeving Bethlechem uitgenodigd op de thee in zijn succa. Een mooi gebaar en het werd geaccepteerd, maar even daarna arresteerde de Palestijnse Authoriteit vier van hen die uit het dorpje Wadi al-Nes kwamen. De volgende verklaring werd naar buiten gebracht: ‘Alle Palestijnen veroordelen het bezoek, en het bezoeken van kolonisten (zoals o.a wij…) is volledig onaanvaardbaar.’

Shomron Weeknieuws vrijdag 28 oktober 2016

 

Vrijdag 21 oktober 2016

"Gisteren, 20 oktober mochten ook wij als gezin - en met ons een geweldig reisgezelschap - het fantastische Jeruzalemse schouwspel bewonderen. Behalve de vele buitenlandse bezoekers zijn er de vele oudgedienden uit het leger en allerlei Israelische organisaties die met veel gezang en vertoon van medailles e.d. trots meelopen en de wereld laten zien: Unesco… jullie besloten dan wel met meerderheid van stemmen vorige week dat wij als Joden geen binding met o.a. de Tempelberg in Jeruzalem hebben maar hier zijn we en hier blijven we!"

J zemmars excuus voor resolutie

Shomron Weeknieuws vrijdag 21 oktober 2016

 

Vrijdag 14 oktober 2016

"De UNESCO/United Nations hebben met meerderheid van stemmen besloten dat Joden niets te zoeken hebben op wat zij het Al Aqsa plein noemen. Dat ook Christelijke naties hierbij openlijk tegen Israel stemden is schandalig. Hoe lezen zij dan al die passages in het NT (o.a. Math.21:12 waar Jehoshua naar de Tempel ging? Moet Tempel dan in de komende Bijbelvertaling vervangen worden door Al Aqsa moskee of Al Haram al Sharif??"

Shomron Weeknieuws vrijdag 14 oktober 2016

 

Vrijdag 7 oktober 2016

"De wereld blijft maar bootjes sturen om aandacht te vragen voor Gaza. Deze week hield de Israelische kustwacht een schip met alleen vrouwen aan en sleepte het naar Asdod.
Alsof Gaza de beroerste plek ter wereld is. Deels ligt het gebied in puin, maar opzettelijk wordt er niets aan gedaan om het op te bouwen ondanks de enorme ladingen bouwmaterialen die Israel dagelijks toelaat richting Gaza."

Shomron Weeknieuws vrijdag 7 oktober 2016

 

Vrijdag 30 september 2016

"Zondagavond 2 oktober (NB in de brief staat abusievelijk maandagavond 2 september) wordt wereldwijd in de synagogen op de shofar geblazen. De komende nieuwe maand, de zevende, is een speciale Feestmaand en deze begint met de ‘Dag van de Shofar/Bazuin.’
De shofar, vaak in de vorm van de gebogen ramshoorn, is een oeroud blaasinstrument en wordt binnen het Bijbelse geloof alleen ingezet op speciale, serieuze momenten en geblazen door daarvoor aangewezen/opgeleide personen. Het is Bijbels gezien geen ‘trompettoeter’ of een instrument om vaak op te blazen, maar een instrument wat men ook vandaag de dag nog binnen het Jodendom alleen gebruikt op bijzondere of heilige momenten.
Komende maandagavond is het de bedoeling dat de indringende tonen onze ‘zielesnaren’ zullen raken en ons tot inkeer zullen brengen.
Dat wij ons bekeren tot de Ene ware God van hemel en aarde!"

Shomron Weeknieuws vrijdag 30 september 2016

 

Vrijdag 23 september 2016

"Terwijl politici zich in NL druk maken over de opmerking ‘pleurt op’ hield Abbas in zijn VN-toespraak niet op Israël van alles en nog wat te beschuldigen en wil zelfs Engeland juridisch aansprakelijk stellen omdat zij in 1917 de Balfour-Declaration uitgaven die verklaarde dat Joden een nationaal tehuis in Israël zouden krijgen.
Netanyahu reageerde daarop in zijn speech met de opmerking dat Abbas ook Cyrus dan maar verantwoordelijk moet stellen dat hij de Joden vanuit Babylonië naar het Land Kanaan terugstuurde in circa 516 v. Chr…."

Shomron Weeknieuws vrijdag 23 september 2016

 

Vrijdag 2 september 2016

"De Palestijnse mufti, M. Hoessein, riep Palestijnen deze week op om er alles aan te doen om de Al Aksa te beschermen. Hij stelde dat iedere centimeter van Jeruzalem Palestijns is en beschuldigt Israel ervan Jeruzalem te ‘dé-arabiseren’. Het omgekeerde vindt plaats: sinds 1967 doet de Arabische Waqf, die (helaas) door Israel zelf het beheer over de Tempelberg heeft gekregen, er alles aan om ieder bewijs van antieke joodse aanwezigheid te vernietigen of te verdoezelen."

Shomron Weeknieuws vrijdag 2 september 2016

 

Ivm vakantie van de familie Strijker en hun verblijf in Nederland, verschijnen t/m half augustus (onregelmatig) korte Parasja-studies ipv Shomronnieuws.

01-Balak-15 juli 2016

 

Vrijdag 1 juli 2016

"Vroeger had men geen kalender zoals wij dat hebben om te weten op welke dag een bepaald feest viel.
De Bijbel geeft aan dat we iedere maand moeten tellen vanaf het moment dat er een nieuwe maan is. Men ontstak dan van bergtop tot bergtop vuren zodat men over enorme afstanden wist wanneer er vanuit Jeruzalem besloten was dat de nieuwe maan was begonnen. - Volgende week donderdag is het rosh chodesh, (4e) de nieuwe maand."

Shomron Weeknieuws vrijdag 1 juli 2016

 

Vrijdag 24 juni 2016

"Hetze tegen Netanyahu. Barak kan het niet laten. De voormalige IDF chief en premier Ehud Barak kan het niet laten tegen de schenen van Netanyahu te trappen. Hij meent nu een medestander gevonden te hebben in Ya’alon, de voormalige minister van Defensie, die het veld moest ruimen voor de huidige minister van defensie Lieberman."

Shomron Weeknieuws vrijdag 24 juni 2016-pag 1-2

Shomron Weeknieuws vrijdag 24 juni 2016-pag 3-4

(NB: het zijn twee bestanden deze keer)

 

Vrijdag 17 juni 2016

"Jeruzalem - Dat is de stad waar het allemaal om draait in de wereld of u het geloven wilt of niet. Niet New York, Berlijn, Parijs of ‘Bethlechem,’ maar Jeruzalem is de plek waar het Vredespaleis zal staan en het ‘plagiate Haagse hofje’ is haar naam niet waardig omdat men van daaruit Israël wil veroordelen en het verenigde Jeruzalem wil verscheuren.
De Here, Adonai echter, heeft Jeruzalem uitverkoren (Zach.3:2)."

Shomron Weeknieuws vrijdag 17 juni 2016

 

Vrijdag 10 juni 2016

"Woensdagavond werd Israël wederom opgeschrikt door een terroristische aanslag op een restaurant in het centrum van Tel Aviv. Twee palestijnen, verkleed als keurige orthodoxe Joden met stropdas, uit de omgeving Hebron schoten hun geweren helemaal leeg op iedereen die zich bewoog. Vier doden en 8 gewonden en de daders zijn min of meer ongedeerd. In o.a. de stad Tulkarem was deze duivelse aanslag de aanleiding om extra vrolijk de ‘ramadanmaaltijd’ voort te zetten en snoepjes uit te delen. CNN schreef over een aanslag van ‘terroristen’, met aanhalingstekens dus en in Rusland stonden er koppen in de krant dat orthodoxen een aanslag hadden gepleegd. Hamas dreigt met meer aanslagen tijdens de ramadan. O Adonai, behoed ons allen!"

Shomron Weeknieuws vrijdag 10 juni 2016


Door drukke omstandigheden is vrijdag 3 juni geen nieuwsbrief geplaatst, die vindt u alsnog hier:
Shomron Weeknieuws vrijdag 3 juni 2016

 

Vrijdag 27 mei 2016

"Gisteren was het Lag be’Omer. Een dag waarop de scholen dicht zijn. Lag לג staat voor Lamed ל Gimel ג en is het getal 33. Drie en dertig dagen na Pesach, in de Omertijd, mag er even feest gevierd worden. De periode tussen Pesach en Shabhuoth (Wekenfeest/ Pinksteren) is van oudsher een periode van rouw en ingetogenheid waarin Joden doorgaans o.a. niet trouwen of feest vieren."

Shomron Weeknieuws vrijdag 27 mei 2016

 

Vrijdag 20 mei 2016

"Rabbi Shalom Gold zei deze week dat het ontoelaatbaar is als Israel verder nog land weggeeft aan de vijanden van Israel. Hij meent dat het ‘land voor vrede’ concept niet werkt. Hij zei verder: ‘Niemand gaf ons toestemming om het land Israel weg te geven.’
Het is naar onze mening ook maar de vraag of in 1967 o.a. de Tempelberg in handen van de Arabische Waqf had moeten blijven."

Shomron Weeknieuws vrijdag 20 mei 2016

 

Vrijdag 13 mei 2016

"Het is een wonder en bijzonder dat Israel überhaupt bestaat. Na al die eeuwen van intensieve Jodenvervolgingen is iedere Jood die rondloopt eigenlijk een klein wondertje: het zijn de overlevenden van de overlevenden van de overlevenden en ga maar zo door.
De meeste Joden wonen nu, na 2000 jaar, in Israël en gezien de antisemitische winden, die weer opsteken, is de verwachting dat velen van de Joden in de galoet/ballingschap nog gaan komen. Zou het..? Zijn Woord zegt het!"

Shomron Weeknieuws vrijdag 13 mei 2016

 

 

Vrijdag 6 mei

 

"Trump beweert de beste president voor Israel ooit te zullen worden. Deze week zei hij dat Israel door moet gaan met het bouwen van dorpen in Samaria/Judea omdat zij een sterke positie moeten innemen ten opzichte van hun vijanden, die duizenden raketten op hen gericht hebben staan. Dat klinkt geruststellend maar stemmen zometeen de woorden overeen met de daden…?"

Shomron Weeknieuws vrijdag 6 mei 2016

 

Vrijdag 29 april

"Premier Netanyahu heeft onlangs de wereld nogmaals uitdrukkelijk laten weten dat de Golan in het bezit van Israël zal blijven.
Aanleiding van zijn uitspraak was dat Assad had geëist dat in onderhandelingen met de meerdere rivaliserende strijdende groepen in Syrië hij vond dat de Golan onderdeel van de deal moest zijn.
Hij heeft het voor elkaar gekregen dat de United Nations Security Council unaniem vinden dat Israel de Golan zou moeten overdragen aan Syrië.
'Geen sprake van,’ zei onze premier en terecht, vinden wij."

Shomron Weeknieuws vrijdag 29 april 2016

(Noot RI: Lees Nehemia 9:22: "Gij hebt hen gegeven... het land van Og, de koning van Basan." (deels nu Golan).

Vrijdag 22 april

"Vanavond begint Pesach en dus is het vandaag de ‘originele’ Goede Vrijdag. Op de kop af 1986 jaar geleden was het die bijzondere, zwaar beladen, wereldberoemd geworden dag voor Pesach waarbij heel Jeruzalem in rep en roer raakte en nog lang daarna, omdat de populaire, door velen van het volk geliefde jonge rabbi Jehoshua ben Joseeph, de dood in ging."

Shomron Weeknieuws vrijdag 22 april 2016

 

Vrijdag 15 april

"Israel riep van de week alle Israëlische burgers op om zo snel mogelijk Turkije te verlaten en drukke plaatsen te vermijden. Amerika deed dezelfde oproep voor haar burgers. Volgens inlichtingendiensten zou IS aanslagen voorbereiden en daarbij vooral Israëliërs op het oog hebben. Je vraagt je misschien af waar dit alles eindigt... Waar kun je nog heen of hoe dichtbij is het gevaar?"

Shomron Weeknieuws vrijdag 15 april 2016

 

Vrijdag 8 april

Vandaag Bijbels Nieuwjaar

"Deze vrijdagavond begint rosh chodesh en het is niet zomaar een gewone nieuwemaandviering. Lezers die ‘Vanuit Shomron’ al enige tijd volgen, of zich verdiept hebben in de Bijbelse Feesten, weten dat de Bijbelse telling van de maanden in het voorjaar begint en dat Abhibh (uitspraak Aviv) de eerste der maanden is zoals ook Jehoshua (Jezus) dat niet anders wist (Shmot, Exodus 12:2). Sterker nog.. De God van de Bijbel en Jehoshua in Hem, is niet alleen Woord en Geest maar Zelf ook Tijd en Hij heeft de tijd, net zoals de aarde en hemelen, vastgezet. Immers, Zijn naam is een tijdsvorm: Hajah, היה erbij zijn, aanwezig zijn."

Shomron Weeknieuws vrijdag 8 april 2016

 

Vrijdag 1 april 2016

"Broer en zus Pinczovski


Met groot verdriet moesten de ouders en vele vrienden afscheid nemen van de Maastrichtse twintigers Alexander en Sacha. Deze twee talentvolle joodse mensen zijn in de ‘kiem’ gesmoord. We leven met de ouders mee die hun kinderen op afstand ‘hoorden’ sterven, maar ook met hun familie en vrienden. Terwijl de ouders met hun kinderen over de telefoon spraken ging de bom in Zaventem af."


Shomron Weeknieuws vrijdag 1 april 2016

 

Vrijdag 25 maart 2016

"Vandaag is het Shushan Purim, de tweede Purimdag waarop in de stad Jeruzalem het Purimfeest wordt gevierd. Bij de volgende volle maan viert Israel Pesach, het grote Bevrijdingsfeest, JeshuahFeest. Pasen en Pesach liggen dit jaar ver uit elkaar en dat kan nooit de oorspronkelijke bedoeling zijn geweest."

Shomron Weeknieuws vrijdag 25 maart 2016

 

Vrijdag 18 maart 2016

"In Israel is alleen de shabat een vrije dag en zondag, de eerste dag van de week, geen rust-staakdag maar een schooldag….
Zo heeft de Schepper het ook bedoeld en Elohiem begon Zelf te werken vanaf die eerste bijzondere dag. Adonai heeft sowieso ‘iets met eerstelingen’. De eerstelingen, de reshiets, zijn voor Hemzelf bestemd. De eerste dag blijft zo gezegd ook altijd een dag met een gouden randje: de dag van de schepping van het licht en waarop het Licht der wereld (Joh. 1) ook verscheen op de dag der Eerstelingen."

Shomron Weeknieuws vrijdag 18 maart 2016

 

Vrijdag 11 maart 2016

"Deze week was een week vol met terreuraanslagen. Niet alleen in Israel maar ook bijv. in Uruquay werd een Joodse man zomaar op straat voor de ogen van zijn zoon doodgestoken. De moordenaar riep het bekende ‘a .. akbhar’. Akbhar komt, zo menen wij, van het Hebreeuwse kebhar. Het betekent o.a held, een sterke man. Het is niet bepaald een heldendaad, in naam van een zgn. heldengod, wanneer sommige moslims als wilde dieren tevoorschijn schieten met hun steekdolken en in het wilde weg niets vermoedende wandelende mensen neersteken. Bij diverse aanslagen, o.a in Jaffo is deze week helaas een Amerikaanse toerist omgekomen. Vraag je de Israeliers over de huidige gang van zaken… dan zegt bijna de helft dat zij ervoor zijn dat Joden en Arabieren gescheiden gaan leven en dat Arabische Israeliers niet met de Joodse Israeliers kunnen samenwonen. Wie gelooft er nu nog wel in een vredig samenwonen…?"

Shomron weeknieuws 11maart2016

NB Nagekomen rectificatie, vrijdag 11 maart 2016:

"Shalom,
In het stukje over Hezbollah is per ongeluk geschreven dat de Golfstaten en nog 5 anderen Hezbollah een terroristische organisatie vinden.
Bij de laatste controle is er helaas een ‘g’ voor ‘een‘ gezet waardoor het verhaal niet meer loopt en klopt.
Voor alle duidelijkheid: Doordat o.a Saudie Arabië en andere Golfstaten Hezbollah als een terroristische organisatie beschouwen, is het hier in MO wat meer op de spits gedreven.
Vanmiddag nog liep een Saudische delegatie weg bij een Irakees overleg waarbij Hezbollah werd geprezen en in Israel steunen de Arabische parlementariërs Hezbollah wel…. Netanyahu werd er verbolgen van"

Excuus voor de verschrijving
Tot volgende week"

***************************

Vrijdag 4 maart 2016

 

"Klap met de schoen
Woensdag werd Tawfik Okasha, een Egyptische parlementarier, uit zijn functie gezet omdat hij de Israelische ambassadeur had ontvangen in zijn huis en had gesproken over bouwwerkzaamheden van een dam in de Nijl bij Ethiopie. Allemaal verbeteringen die Egypte ten goede zouden komen. Het mocht niet baten en het werkte juist contra productief. De man kreeg dinsdag een pak slaag met een schoen van een andere parlementarier. De officiele reden volgens het parlement is dat Okasha niet over ‘beveiligingzaken’ met een buitenlandse ambassadeur had mogen bespreken…"

Shomron Weeknieuws 4 maart 2016-pag 1-2

Shomron Weeknieuws 4 maart 2016-pag 3-4

 

Vrijdag 26 febr. 2016

"Shma Yisrael
Heeft u wel eens de Geloofsbelijdenis gezien op Nederlandse bussen? In Israel vervelen we ons niet als wij ergens in de file staan. De vele, vaak schreeuwende teksten op busjes zijn goede oefenteksten om de taal beter te beheersen en van de week zagen we op de achterkant van deze bus… Shma Yisrael, Hoor Israel, Adonai elohenu, Adonai echad, De Heer is onze God en de Heer is Eén."

Shomron Weeknieuws 26 feb 2016

 

Vrijdag 19 febr. 2016

"Deze week probeerde buurman Nasrallah ons bang te maken met de mededeling dat zijn Hezbollahpartij vanuit Libanon in een paar minuten tijd, met de hulp van enige raketten, waarvan men er veronderstelt dat hij er minstens 100.000 heeft…., de ammoniak-fabrieken in Haifa kan omtoveren in bommen die vreselijk veel doden (hij schat 800.000) zullen veroorzaken en Haifa zal vernietigen. Israel eist dat de VN Nasrallah veroordeelt. We zullen zien…"

Shomron Weeknieuws 19 febr. 2016 (nr. 32)

 

Vrijdag 12 febr. 2016

"Gebied C is dat deel van Samaria (‘Westelijke Jordaan Oever’) waarvan de EU vindt dat het bij
een toekomstige Palestijnse Staat moet komen. In gebied C wonen ongeveer 350.000 joden
waaronder wij… De EU besloot deze week meer geld te doneren aan gebied C zodat de bevolking
zich nog beter kan ontwikkelen.
Iran wil ook meer geld in de ‘Westbank’ steken om te zorgen dat vanuit het HarteLand opnieuw
(1948, 1956, 1967) de Joodse Staat kan worden aangevallen."

Shomron Weeknieuws 12 febr. 2016 (nr. 31)

 

Vrijdag 5 febr. 2016

"Een moord die ons erg aangreep was die op Hadar Cohen. Een tiener nog, zij was net twee maanden in het leger en als grenspolitie probeerde zij de orde te handhaven. Zij ontwaarde bij de Damascusgate drie mannen die zij verdacht vond, liep op hen af en vroeg naar hun identiteitskaarten. Eén van de mannen gaf haar zijn kaart maar de anderen trokken hun automatische geweren en messen en begonnen op haar te schieten en staken in op haar collega. Hadar heeft één van de mannen weten te neutraliseren, maar verhuisde met een kogel door haar hoofd naar ‘de andere wereld'."

Shomron Weeknieuws 5 feb 2016 (nr.30)

 

Vrijdag 29 januari 2016

"Woensdag zei Ban (‘Pharao der UN’) ivm de geweldsgolf in Israel dat het in de menselijke natuur ligt om je te verzetten tegen bezetting. Hij veroordeelt, samen met de internationale gemeenschap, Israels vestiging in Judea en Samaria en rechtvaardigt daarmee de terreur van Palestijnen tegen Israeliers. Sinds wanneer is een juiste en gerechtvaardigde reactie op een conflict om mensen willekeurig dood te steken of te schieten op straat of thuis, of met de auto omver te rijden?"

Shomron Weeknieuws 29 jan. 2016

 

Vrijdag 22 januari 2016

"China heeft goede economische relaties met Israel maar president Xi Jinping was van de week in Cairo en wil nu, net als Europa, alleen zaken doen met het Israel met grenzen van vóór 1967. Ook zij wensen een Palestijnse staat in de Shomron met Oost Jeruzalem als hoofdstad."

Shomron Weeknieuws 22 jan.2016

 

Vrijdag 15 januari 2016

"In Frankrijk dragen vandaag (vrijdag) vele niet-joden uit sympathie voor hun Joodse volksgenoten een kipa. De aanleiding: de burgemeester van Marseille had de Joden geadviseerd om niet zo opvallend over straat te gaan… Als protest verschenen er sinds gisteren ook allerlei nepfoto’s van beroemdheden met keppel."

Shomron Weeknieuws 15 jan. 2016

 

Vrijdag 8 januari 2016

"Gisteren schreeuwden een groepje onverlaten tegen Londense orthodoxe Joden op straat dat hitler er weer gauw aankomt en ze gooiden gasflesjes naar hen…. De orthodoxen vallen direkt op in het Europese straatbeeld maar moeten zij zich daarom anders kleden? Vergelijkbaar: moeten de Duitse vrouwen zich anders gaan kleden en gedragen opdat de Syrische ‘vluchtelingen’ hen niet lastigvallen?? De wereld op zijn kop!"

Shomron Weeknieuws vrijdag 8 jan. 2016

 

Vrijdag 1 januari 2016

"Meneer Abbas, Holocaust ontkenner, medeplichtige aan moord op de Israelische Olympische spelers in de jaren ’70, en ophitser van de huidige golf van terreur wil niet meer dat de wereld het heeft over de benaming Palestijnse Autoriteit. Vanaf nu moet iedereen ‘Palestijnse Staat’ zeggen…. Halverwege dit jaar zullen er dan, verwacht hij, ook heuse Palestijnse paspoorten uitgegeven worden. Er zijn al verschillende landen, zoals Griekenland, die Abbas beloofd hebben nooit meer over de P. Autoriteit te spreken…."

Shomron Weeknieuws vrijdag 1 jan. 2016 (geplaatst op 3 jan. 2016)

 

Vrijdag 25 december 2015

"Turkije wil weer vriendjes worden met Israel.
Is het niet wat vreemd dat nu Rusland oorlogstaal spreekt tegen Turkije, dat land ‘opeens’ aardig doet tegen de Joodse Staat? Zelfs was het voor het eerst sinds jaren dat in Turkije joden werden toegestaan in een publieke ruimte de Chanukahkaarsen aan te steken.
Ook zijn er gespreken over het aanleggen van een gaspijpleiding naar Turkije. Maar is die staat en de Ottomaanse denker Erdogan wel te vertrouwen….?"

Shomron Weeknieuws vrijdag 25 december 2015

 

Maandag 21 december 2015

"Diplomatieke ‘Kerrysaus’
John Kerry, de staatssecrataris van de VS, zei deze week dat wanneer Israel niet genoeg doet aan de verbetering van de situatie van de Palestijnen dat dan de kans groot is dat zij met raketten gaan werpen en dat de situatie dan verder uit de hand loopt. Indirekt vinden wij dit een oproep tot geweld tegen de Joodse Staat. Wat heeft hij de Palestijnen te zeggen…?
Kerry geeft de Palestijnen min of meer een vrijbrief om met raketten te gooien want hij heeft het voorspeld. Als het gebeurt zal hij zeggen: ik heb je toch gewaarschuwd, Netanyahu…"

Shomron weeknieuws vrijdag 18 dec. 2015

 

Vrijdag 11 december 2015:

"Bernardino en Israelobsessie
Farook, de moordenaar, en zijn vrouw ‘hadden een obsessie voor Israel,’ zei zijn vader. Hij haatte Israel vanuit het diepst van zijn hart. Zijn vader zei dan tegen hem: ‘jongen, wind je niet zo op, niemand houdt van de Joden en over twee jaar bestaat Israel niet meer’…
Geenzins, zeggen wij, hun woorden zullen als een boemerang op hun hoofden terugkomen!
Eén van de vermoorde mannen was een Messiaanse jood die altijd rondliep met een rode kippa (hoofdbedekking) en een gebedskleed/talliet."

Shomron Weeknieuws 11 dec. 2015

 

Zondag 6 december 2015:

"De Arabische bevolking is vertoornd dat Israel de Islamitische Beweging heeft verboden. Reden is dat vanuit die hoek erg veel ophitsing kwam om Joden aan te vallen. Aanvoerder Salah liep mee in de stoet van ongeveer 25.000 Arabieren en er waren ook vele Arabische Knessetleden. Israel onderzoekt nu of deze leden aangepakt kunnen worden omdat zij zich opstellen tegen de Staat Israel. Israel is een democratisch land (het enige in het M.O.) maar er zijn grenzen."

Shomron Weeknieuws van vrijdag 4 dec. 2015

 

Vrijdag 27 november 2015

"Deze week is het honderd jaar geleden dat een Joodse man, genaamd Einstein, zijn relativeringstheorie lanceerde. Dat we bijv. GPS (bewegwijzering via satelliet) gebruiken heeft ook te maken met die uitvinding en nog zoveel meer. Einstein was niet zo met het geloof in de God van zijn voorvaderen bezig maar hij wist heel goed dat hij Joods was."

Shomron Weeknieuws 27 nov. 2015

 

Vrijdag 20 november 2015

"Vrijdag de 13e november gaat voor Frankrijk en vele Europeanen een bitter randje krijgen. Het is een 9/11 gebeurtenis wat zich vorige week afspeelde in Parijs. Ook in Israel stond men er uitgebreid bij stil. Er was een grote solidariteitsbijeenkomst en dagenlang ging het in de koppen van de nieuwsflitsen alleen over die terreuraanval."

Shomron Weeknieuws 20 nov. 2015

 

Vrijdag 13 november

"Bibi Netanyahu heeft zich uitgesproken tegen de BDS (Boycot, Divestment, Sanctions) tegen Israel. Hij zei dat de EU zich moet schamen om zoiets toe te laten en dat het Israel minder raakt dan juist de ‘palestijnen’ die hard werken in de groensector. Het raakt de verkeerde mensen.."

Shomron Weeknieuws 13 nov. 2014

 

Vrijdag 6 november 2015

"In Gaza is een winkel geopend met bovenstaande naam ("Hitler 2" - red.). De eigenaar heeft veel respect voor de megacrimineel van de vorige eeuw omdat deze een jodenhater was. De mannequinpoppen zijn deels gesluierd en aan hun handen zijn dolken geplakt. Nee, het was geen halloweenverschijnsel…."

Shomron Weeknieuws 6 nov. 2015

 

Vrijdag 30 oktober 2015

"De huidige moefti, Muhammad ahmad Hussein: letterlijk zei hij deze week “the Aksa mosque was an islamic mosque since the world was created” (de Aksa moskee is sinds de schepping Islamitisch).
 Hij ontkent daarmee, net zoals zijn voorgangers, volledig de joodse identiteit van de tempelberg.
 Verder zei hij ‘Israeli history about Jerusalem are illusions and legends and delusional myths.’ Oftewel het zijn volgens hen allemaal Joodse sprookjes als het gaat om een Joodse Tempel."

Shomron weeknieuws 30 okt 2015

 

Vrijdag 23 oktober 2015

"Shalom beste lezers,
We hebben weer een Shomron Nieuwsbrief voor u samengesteld uit de veelheid van de gebeurtenissen. Het is hier in meer dan een opzicht benauwd, ook het weer doet eraan mee en we verwachten een flinke onweersbui. Dat doet denken aan wat God zegt in Zacharia: met pijlen en bliksemen zal Hij uiteindelijk gaan ingrijpen in deze wereld, Hij werkt door de natuur. Hij rijdt op de storm. We verwachten Hem met reikhalzend verlangen, Hij zal de toenemende waanzin in de wereld aanpakken. Daarbij denken we onder meer aan de claim dat de Klaagmuur nu ook islamitisch zou zijn en aan de claim dat moslims al veel eerder Amerika hebben ontdekt dan Columbus. De claim op de graven van Rachel en de Patriarchen is door de resolutie van UNESCO van de week ook ineens een feit. Je staat erbij en je kijkt ernaar. Wat is het volgende? Heer, kom terug, spoedig, in onze dagen!" Shomron Weeknieuws 23 oktober 2015: klik hier.

Ga naar boven