TAAL

nlendeiwrues

Untitled design 2019 05 31T081753.774

 

Palestijnse educatie leert kinderen om te anticiperen op het einde van Israël

Een Palestijnse leraar en de directeur van haar school verschenen op officiële PA-TV, en de leraar gaf openlijk uitdrukking aan de onderwijsmethodologie van de school en gaf studenten uitleg over “het verwachte einde van Israël.”

Een tentoonstelling op de school bevatte een kaart van ‘Palestina’, die heel Israël en de PA-gebieden omvatte, en talloze kleine gerafelde Israëlische vlaggen en grote hele Palestijnse vlaggen liet zien.

De vlaggen vertegenwoordigen de Israëlische soevereiniteit die wordt vervangen door de Palestijnse soevereiniteit over heel Israël. Hiernaast een kaart van Palestina die Israël vervangt en wordt gesponsord door de UNRWA, de hulporganisatie voor Palestijnen van de Verenigde Naties.

Om er zeker van te zijn dat er geen twijfel over de betekenis bestaat, benadrukte de lerares: “We hopen Palestina te bevrijden.“

De gastvrouw van PA TV bedankte de directeur voor deze “kwaliteitsvolle opvoeding van Palestijnse kinderen“.

PMW heeft gedocumenteerd dat de PA voortdurend de boodschap van een ‘Palestina’ en geen Israël promoot. De PA zendt deze boodschap via zijn kaart van ‘Palestina’ waarin de PA het hele gebied van Israël omvat.

Zulke kaarten hangen in PA-ministeries en kantoren, zijn te vinden op diploma’s en ere-plakaten die regelmatig worden verspreid en worden afgedrukt in PA-schoolboeken. PMW vond deze kaart gekleurd in de Palestijnse vlag in een schoolboek voor kinderen van Graad 7.

Bronnen:

♦ naar een artikel van Itamar Marcus en Nan Jacques Zilberdik “Palestinian education teaches kids to anticipate the end of Israel” van 29 mei 2019 op de site van Palestinian Media Watch (PMW)

♦ brabosh.com

----------------------

 

 

Ga naar boven