TAAL

nlendeiwrues

Nieuwsbronnen

Betrouwbare nieuwsbronnen lezen over gebeurtenissen in en rond Israël?
Klik op een logo:

ArutzSheva i24News

Jerusalem Post Israel Defense Forces

Israel Today

Breaking Israel News

 Kotel (Klaagmuur) LIVE:

Kotel Live WestWall HeritageFoundation

Vrijdag 13 juli 2018


Van onze columnist Tuil Spiegel:


"U wist het al: Israël kan bij ons geen kwaad doen. Vijanden haten doen zij niet. Bieden hulp aan Iran in de watercrisis. Israël verstuurde in de taal van Iran, het Farsi, informatie aan de agrariërs in Iran opdat zij daarmee de opbrengsten kunnen verbeteren en de voedsel-tekorten in Iran kunnen terugdringen."

ZesdeDagBericht 13 juli 2018

Vrijdag 29 juni 2018

Van onze columnist Tuil Spiegel:


"Politici willen graag gehoord worden en verzinnen allerlei woorden die blijven hangen. Zo heeft Geert Wilders al een behoorlijk steentje bijgedragen aan een Dikkere Van Dale. Kees van der Staaij van de Staatkundige Gereformeerde Partij, SGP, had ook een mooie. Hij sprak er onlangs van: `Het moet maar eens afgelopen zijn met het `WITTE BOORDEN-ANTISEMITISME` van de anti-Israëlclub die schuil gaat onder de vlag van de Verenigde Naties`. VN. Nou, dat liegt er niet om en is verstaanbaar Nederlands."

ZesdeDagBericht 29 juni 2018

Ma Nishma, zomerprogramma 2018

Van woensdag 20 juni t/m woensdag 1 augustus kunt u in 7 delen luisteren naar een gesprek dat Jack van der Tang heeft gevoerd met Iris Bouwman over haar levensverhaal, haar ervaringen en haar visie en bijbeluitleg, met betrekking tot "wat is Efraim".

Iris Bouwman en Janny Holster hebben 20 jaar in West-Papoea gewoond en gewerkt. In 2003 werden ze naar Jeruzalem geroepen. 
Toen Iris elf jaar oud was, zei de Heer tegen haar: 
“Ik zal je zenden naar het einde der aarde om daar het evangelie te verkondigen en dan zal het einde komen. Jij zult het einde zien en je zult zien dat Israël een belangrijke rol zal spelen in de Eindtijd.” 


Samen met Janny is ze naar de vier hoeken der aarde gereisd om o.a. te onderwijzen over Gods plan met Israël. De serie gaat als volgt:


20 juni - deel 1: We spreken over de roeping en de tijd in Papoea

27 juni - deel 2: Deze uitzending gaat over de rode draad van Efraim en de blauwe draad van Juda en hoe twee bruiden één worden

4 juli - deel 3: Iris vertelt over de twee tentenkampen, de twaalf van Juda en de twaalf van Efraim en hoe deze één worden

11 juli - deel 4: Een roep dat we wakker moeten worden, en over een bovennatuurlijke ervaring van Iris

18 juli: - deel 5: In deze uitzending gaat het erover dat de tijd van de heidenen voorbij is en hoe Janny en Iris naar de vier hoeken van de aarde zijn gereisd

25 juli - deel 6: Hoe zit het nu met het koninklijk priesterschap? Wat is de rol van het huis van Juda en van het huis van Efraim. Hoe zit het nu met onze identiteit als Nederlander?

1 augustus - deel 7 en de afsluiting: Iris vertelt over de beslissing om Nederland te verlaten en wat de reden daarvan is.

Deze zeven uitzendingen zijn als het ware een nalatenschap van Iris Bouwman over haar leven en onderwijs. Hoewel Iris en Janny nog een taak hebben te vervullen, lijkt die taak met betrekking tot Nederland afgerond te zijn.


Het is een boeiende serie van gesprekken geworden, die soms niet makkelijk zijn, intensief en met veel informatie vanuit de Bijbel.

Vrijdag 15 juni 2018


Van onze columnist Tuil Spiegel:


"De meeste Moslims groeien op in een wereld van opgekropte haat tegen de Joden. In het maandblad `Israël Today` stond een artikel over Koeweit. Net als in zoveel landen in de wereld, is het ook daar een chaos. Om daar de aandacht van af te wenden, ontketent men maar weer een haatcampagne tegen Israël. Lijkt het maar zo, dat de landen waar haat tegen Israël gezaaid wordt, dat daar het bestel verandert in een puinhoop?"

ZesdeDagBericht 15 juni 2018

Ga naar boven