TAAL

nlendeiwrues

Nieuwsbronnen

Wilt u betrouwbare nieuwsbronnen lezen over gebeurtenissen in en rond Israël?

Arutz Sheva: klik hier.

Jerusalem Post: klik hier.

Israel Today: klik hier.

Site van het Israelische leger: klik hier.

i24News, 24/7 Live Nieuws: klik hier.

DEBKAfile, Political Analysis, Espionage, Terrorism, Security: klik hier.

LIVE kijken naar de Klaagmuur? Sabbatviering, Bar-mitswa's, etc. Klik hier.

Vrijdag 19 mei 2017

Van onze columnist Tuil Spiegel:


Deze keer o.a.: Vrijwilligster Nanda bij ALEH - Tien vragen aan rabbijn Y. Jacobs - Jongeren aan de slag in de wijk Kiryat HaYovel.

Lees hier het ZesdeDagBericht 19 mei 2017

Vrijdag 12 mei 2017


Van onze columnist Tuil Spiegel:


"Eisenhouwer had een vooruitziende blik. Nu zijn er genoeg mensen die graag de Holocaust willen ontkennen, zoals Mahmud Abbas en de leiders in Iran en nog veel meer mensen waar een ontkenning hen goed van pas komt. Twee jaar geleden werd op de Britse scholen alle herinneringen aan de Holocaust uit de schoolboeken verwijderd, omdat het beledigend zou kunnen zijn voor de Moslimbevolking. Of dat Joden zich daardoor beledigd zouden voelen, dat was niet aan de orde."

Lees hier het ZesdeDagBericht 12 mei 2017

 

 

 

Vrijdag 5 mei 2017


Van onze columnist Tuil Spiegel:


"Koningsdag, dat was op 27 april, toen onze Nederlandse koning Willem Alexander 50 jaar werd. Met het volk vierde de Koninklijke familie in Tilburg een prachtig koningsfeest. Helaas is het nodig dat er overal zandbakken geplaatst worden om te voorkomen dat met een vrachtwagen op het publiek wordt ingereden."

Lees hier het ZesdeDagBericht 5 mei 2017

28 april 2017

"Duitse minister van buitenlandse zaken toch niet ontvangen
Deze week zou Sigmar Gabriel premier Netanyahu bezoeken, maar hij maakte uiteindelijk een andere keus…
De man had namelijk ook afspraken gepland met zeer linkse organisaties zoals Betselem en ‘Breaking the Silence’. Deze organisaties zijn tegen de regering van Israel, maken Israel te pas en te onpas vuil tegenover de buitenwereld en zij zijn fel tegen het wonen van Joden in het harteland van de Bijbel: Judea en Samaria en zij willen soldaten voor het Israelische gerechtshof brengen."

Onderstaand citaat is uit de wekelijkse nieuwsbrief "Vanuit Shomron", van de familie Strijker (zie ook links op de homepage, in het blauwe blok. Zij brengen o.a. nieuws, maar ook hun persoonlijke mening daarover.)

Lees meer

Ga naar boven